Last news in Fakti

23 Април, 2020 18:15 3 122 4

В сила са облекченията за бизнеса в Пловдив

  • пловдив-
  • бизнес-
  • облекчения-
  • пандемия-
  • коронавирус
В сила са облекченията за бизнеса в Пловдив - 1
Снимка: М. Богданова ©

Малкият и средният бизнес, както и пловдивските творци, вече могат да се възползват от мерките на община Пловдив, свързани с облекчаване на икономическите загуби от пандемията COVID-19.

Помощните мерки бяха одобрени от Общинския съвет на 9 април и вече са в сила, а днес са публикувани и заповедите, които регламентират тяхното изпълнение.

Ето и облекченията за бизнеса:

1. Община Пловдив освобождава от такси за тротоарно право търговски обекти и заведения, затворени със заповед на министъра на здравеопазването за времето на извънредното положение. За целта е необходимо да се подаде заявление до общинската или съответна районна администрация.

2. Търговци и наематели на общински имоти, които попадат в обхвата на заповедта на министъра на здравеопазването за въвеждане на извънредното положение, ще бъдат освободени от наем за времето, през което са били затворени.

3. Заведения, които ползват под наем общински паркинг ще бъдат освободени от плащането му за времето, в което не работят, считано за времето на извънредното положение.

4. Два месеца отсрочка получават пловдивчани за плащане на първата вноска за такса смет. Вместо до 30 април тя ще се дължи до 30 юни. Втората вноска трябва да се заплати до 2 ноември 2020 г. С два месеца е удължен и срокът за ползване на 5% отстъпка при плащане на цялата дължима сума за данък сгради и данък МПС. Тази отстъпка може да се ползва до 30 юни.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 2 Отговор
    Това на снимката е Голф...
  • 2 БОБИ КОЧА

    1 0 Отговор
    Вие с Венци от едни г....а дъвки си правите
  • 3 Ганчо

    0 1 Отговор
    Само глупари статии.Все се каня да спра да чета смотания вИ сайт но това ми е последната новина от вас! Тази снимка сме я виждали преди години и не е БМВ.. Неграмотни драскачи ( журналистите на Факти БГ)
  • 4 опорна точка

    1 2 Отговор
    А Кремъл кога ще подпомогне малките и средните предприятия? Кога !?