Last news in Fakti

1 Март, 2012 13:28 7 121 39

Дизелът с 5 ст. надолу

  • лукойл-
  • дизел-
  • бензин

“Лукойл България“ свали от днес цената на дизеловото гориво по своите бензиностанции с пет стотинки, на 2,65 лева за литър средно за страната, съобщиха от пресцентъра на компанията.

Причината за спада на цената е, че на бензиностанциите от днес вече се продава летен дизел, който е по-евтин от зимния. В началото на месеца най-ползваното гориво удари цена от 2.70 за литър.

Компанията свали днес и цените на горивата на едро. Бензин А95Н се търгува по 2450,40 лева за 1000 литра или с 1,5 на сто по-евтино. Бензин А98Н се продава по 2522,40 лева за хиляда литра с 1,46 на сто по-ниска цена.

Това намаление се очаква да свали от петък цените на горивата на всички бензиностанции, които използват услугите на "Лукойл".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тенко

    0 1 Отговор
    5 ст е ништо,наи малко 80 ст надоло,протести му е маиката кога и каде
  • 2 Vanko

    0 1 Отговор
    Добре де, нали се сформира комисия срещу картелното споразумение!
    Лъжат ни жестоко, а ние си траем!!! Какъв летен дизел?! Някой да е забелязал голямо раздвижване на цистерни вчера или днес? Трябва да се направи нещо мащабно и сериозно, а не само да ги псуваме и пак да им пълним дебели гуши!!!
  • 3 гого

    0 0 Отговор
    свалят го сас 5 стотинки ведньж
    а след това го вдигнат 3-4 пьти по
    3 стотинки
  • 4 D.I.D

    1 0 Отговор
    samo s protesti nestava trqbva da ima i jertvi
  • 5 koko

    0 1 Отговор
    Ако на това му викат намаление....думи нямам !А със тези протести до никъде няма да стигнем.Докато всеки не излезне от вкъши и не се вдигне на бунт не може да се очаква промяна.Затова като се организират протести вместо да се оплаквате колко са скъпи горивата си вдигнете задниците и се размърдайте !!!Ние сме точно като стадо овце,което се командва от овчари в народното събрание!!!Замислете се и си отворете очите!Вземете пример със съседна Гърция.Евала на хората.
  • 6 соти

    2 1 Отговор
    ПРАХ В ОЧИТЕ!!!!!!! КОГО ЛЬЖЕТЕ БЕ ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ!!!!!!!!!!!!
  • 7 Гъзьолчо

    0 1 Отговор
    Боже, напълни ми се джоба. Край на мизерията. Цели 5 стотинки на литър - направо грандиозно! Машалла!
    Абе някой да ме светне как да пиша тези символи на кода, че докато публикувам мнение поне 20 пъти грешно ги въвеждам.
  • 8 сашо

    0 0 Отговор
    тия бендзинджише трупат пари на наш гръб. Спекуланти.
  • 9 radko

    0 1 Отговор
    hora dokato protestite koito pravim sa kato nqkoi neseriozna glupost shte ni gazqt kato otrepki v gurciq vijte kakvo praviat za nai malkata glupost palqt darjavata a nie dori tozi pat ne biahme s avtomobilite si na protest mislqt ni za shmatki koito sa otishli da chopliat slanchogled a ne che sme na protest 5 st. sa podigravka dokato cenite na padnat do 2 lv za litar gorivo i 1 lv za litar gaz tova ne e nikakvo poevtinqvane zamazvat polojenieto po novinite uj shte poevtine i s kolko zashto ne kazvat za da moje da zatihne protesta a ne za drugo istinata e 4e ako sa go namalili gorivoto s 5 stotinki to znachi predi tova e bilo vdignato s 20 st. pri oshte edno dve povisheniq na cenite vsichki shte karame kolela a ne koli trqbva da se vdignem
  • 10 ML 320 CDI

    0 1 Отговор
    какви работи стават в българия.уж до 20-25 дена щеше да стане 3 лева апък сега го свалят със 5 стотинки.трябва да го свалят не със 5 а със 50 стотинки
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 vlado

    3 0 Отговор
    Всички това е за да се спрат протестите,но не и този път,протести трябва да има дори да го намалят и с 15стотинки не трябва да се примиряваме.
    ПРОТЕСТ!
  • 13 логобот

    0 0 Отговор
    само протести пе4елят поне среден годи6ен мар6 по 20 - 30 стотинки на литар пе4елят като луди жийте само каква голяма сграда имат и по 5 секретарки които се хранят на на6 граб спрете да зарейдате на лукоил само омв пак да ви кажа тяхните цистерни товарят в петрол
  • 14 Николай Пешев

    1 0 Отговор
    подигравка с народа
  • 15 Радо

    3 0 Отговор
    Хората които наистина искат да променят нещо няма да се трогнат от това бих казал символично намаление и ще излязат да протестират. Не може държавата да скубе 70% от цената а заплатите да си стоят едни и същи от почти двайсе години насам вижда се че партийното управление не води до нищо добро сума ти партии се изредиха а положението не се променя към добре а към по зле затова аз мисля да отида на протеста който ще се проведе на 17-ти този месец писна ми държавника да ми виси на гърба като пиявица и нищо да не прави а после даже и бонус да взема.
  • 16 Таратор

    1 0 Отговор
    повдига ми се от лук ойл
  • 17 парясник

    0 0 Отговор
    Спираме да зареждаме на ЛУКовете!!!!
  • 18 родопски ерген

    1 0 Отговор
    уууууууууууууууууу засрамете сееее в малките градове хората едвам земат 400 лв а вие 2.70 нафтата и автоматично всичко по-край нея се вдига !!!! Щот сте много умни за тва ама няма да ви тарпим вечно......
  • 19 петър маринов

    0 0 Отговор
    А какво е виновен лукойл, че петрола е толкова скъп и че акциза ни е европейски, а пък ние сме с Български заплати?
  • 20 Ивайло Моканов

    1 0 Отговор
    не ви ли е срам да вдигате цените постоянно до кога ще бъде това вдигане до кога ще търпи народа да го тъпчете .Не стига че петролът е скъп,на всякъде има дупки плащаме винетки високи данъци,високи граждански с Една Голяма заплата от 300лв.
    Лукойл засрамете се малко и спрете да тъпчите народа.
  • 21 Емо

    0 0 Отговор
    Какви цистерни бе човек? В България по бензиностанциите нафтата се разрежда масово с вода. На колко хора тази зима им замръзваше нафтата, а те се чудеха защо двигателите на автомобилте им отказват да стартират? Възможно е наистина по бензиностанциите да слагат добавки към нафтата, за да се избегне замръзването и, но едва ли някоя бензиностанция ще се лиши от печалба и няма да прибави вода към горивото. Въпреки че наличието на вода увеличава риска от замръзване => трябва да се добави и повече антизамръзваща съставка, което малко обезмисля нещата, а добавката не е евтина. А по бензиностанциите се съмнявам да слагат добавки от друг тип: за грижа за двигателя при ниски температури, за лесно стартиране и др. ...
  • 22 Бхд БхД

    1 0 Отговор
    Хора от 1 година насам вече не зареждам от ЛУК ОЙЛ .СПРЕТЕ СЕ И ВИЕ .САМО ОТ РОМ ПЕТРОЛ или ЕКО,..........ОСТАНАЛИТЕ БЕНЗИНОСТАНЦИИ КУПУВАТ ОТ ..ЛУК ОЙЛ..никой не вкарва от Австрия или ...Шел от америка.По възможно само Ром петрола вкарват...дайте да се разберем за една хубава и ефективна стачка вече не ми се настъпва колата.
  • 23 дада

    0 0 Отговор
    Вода е невъзможно да се сложи!!! Може да ползват други заместители, но вода не. Иначе е интересно качат цените с 20 стотинки и после леле Новина свалят с 5ст. това го правят от 2 години насам и какво става, винаги нагоре и на
    горе...
  • 24 viktor

    0 0 Отговор
    v nedelq na protesta 4engetata bqha pove4e ot protestira6tite,tova li e protest,a vsi4ki po nekvi fotum4eta pi6at i pliuqt na levo i na desno, nemoga da vi razbera.
  • 25 фичката фичков

    0 0 Отговор
    Вдигане с 20ст. , намаляване с 5ст. WTF ?!?
  • 26 мирослав борисов

    1 0 Отговор
    че то евтинииика бре -хаххаххаххахаахахахахаахаха
  • 27 минко

    3 0 Отговор
    Никога повече няма да заредя на Лукоил .Последния път така и не разбрах какво точно наляха на колата ми.Започна да пуши като параход.
  • 28 ваз

    1 0 Отговор
    Бойкот да не пазаруваме нищо от техните бензиностанции.
  • 29 До ЕМО (21)

    0 0 Отговор
    Както един мой стар приятел казваше, ако смесиш нафта с вода, аз ще си направя рокадо на таш.........(тестисите)! Вземете прочетете малко химия, вода и нафта неможеш да смесиш, водата е силно липофобна и много по тежка от всяка нефтена фракци било нафта, бензин, мазут, масло и каквото и да е! Причината за замръзването на дизеловото гориво е съвсем друга!
  • 30 stoqn

    2 0 Отговор
    Някои спомня ли си защо беше затворен лука?А как го пуснаха?Тези измервателни уреди и пропуснатата печалба от укрити данаци сега ги взимат от нас.Незнам защо за всяка поредна дивотия на управлявщите трябва да плаща народа?Вече не остана въздух в тая скапна държава и ако не се направи нещо да се растресат управниците ще продължават да ни мачкат,а ние котичко ще дерзаем за техните бонуси.Това вече не е МАЙКА БЪЛГАРИЯ А МАЩЕХА за обикновенния българин.
  • 31 СССР

    3 0 Отговор
    евала българи още колко можете да носите на подигравки и гаври от страна на управляващите вземете се събудете от тая будна кома отдавна мешат горивата за по голяма печалба няма контрол за качество и за това какво ви дават защото няма държава няма контрол и за храните от които зависи нашето здраве поради простата причина да давате повече пари за лечение и да умирате по ранно за да не ви дават пенсии така ще има повече за крадене някой знае ли какво яде или например от какво е направен хляба едва ли а кой трябва да следи тези неща и не са ли те важни за народа престъпници ни управляват защо ли ами защото кражбата престъпление ли е-да а как се нарича човек който го извършва-престъпник е а има ли някой от управляващите и преди и сега които да не са крали пари държавни пари народни пари заработени с пот някой следи ли ги колко са къде и за какво се ползват вече са изминали 22 години от както сме под американско управление и се развиваме по американска програма за развитие вия самите забелязвате ли някакво развитие от тогава до сега да развитие в урудливоста и глупоста на народа което си е положителен резултат
  • 32 За Байрам 22

    0 0 Отговор
    Фесчо ШЕЛ е Англо-Холандска фирма, САШ няма нищо общо
  • 33 Сори

    0 0 Отговор
    Щ Щ Щ Щ а не Ш Ш Ш Ш
    Сори
  • 34 еХвала

    2 0 Отговор
    Браво, 5ст. още 3ст. другата седмица и тамън ще ни останат пари за нови летни гуми .
    За лято 2322г.
  • 35 мирослав борисов

    0 0 Отговор
    казаха че ще падне с 5 ст. и пак излъгаха падна с 3 само
  • 36 999

    0 0 Отговор
    т....к батеееее,вдигнаха дизела с лев,намалиха го с 5 стотинки...голяма новина било...тия от суган петрол ни взеха за балами от много време но не трябва да ги търпим...караме с НАЙ–СКЪПИТЕ горива спрямо заплатите и се мъчат да ни убедят че сме с най-ЕВТИНОТО гориво в европа
  • 37 Ico

    0 0 Отговор
    Ами то в Канада мисля че беше- беше подействало- просто се уговарят всички и ИЗОБЩО, ама изобщо не зареждат на една верига бензиностанции- например в случая на Лукойл. Нека цяла седмица в цялата страна да не влезе нито една кола на бензиностанциите на Лукойл. Айде да видим тогава дали няма да свалят цените. Ама Ганьо знае само да плаче, не и да измисли и организира нещо смислено...
  • 38 radko

    0 0 Отговор
    vijte tova http://www.finance5.bg/articles/18.html vsichki shte razberete koi ni ograbva kradeca ne e lukoil i koito i da bilo a samata darjava savetvam vsi4ki da go prochetat i neka iskajete mnenie :)
  • 39 Ico

    0 0 Отговор
    Прочетох я статията, колега. Накратко нещата работят така: "ние ще ви е..., вие ще ни ръкопляскате"...