Last news in Fakti

22 Март, 2012 19:51 2 746 0

Glaxo разкрива 1000 работни места

  • glaxo-
  • великобритания-
  • работни места-
  • фармация

Glaxo Smith Kline – най-голямата фармацевтична компания във Великобритания, потвърди плановете си да инвестира повече от 500 млн. паунда в производство във Великобритания, създавайки около 1000 нови работни места, благодарение на данъчните стимули. В изявление на фирмата се казва, че те ще построят първия си нов завод от 40 години насам в Ълвърстън (Къмбрия) и ще инвестират още в производствените си мощности в Монтроуз и Ървин (Шотландия).

GSK взе това решение след като правителството потвърди, че ще намали нивото на корпоративния данък, наложен върху доходи от патенти и ще въведат т.нар. "патентна кутия". "Въвеждането на "патентна кутия" промени отношението ни към Великобритания по отношение на нови инвестиции, като ни гарантира, че лекарствата на бъдещето не само ще се откриват във Великобритания, но и ще продължат да се произвеждат тук", каза Сър Андрю Уити, главен изпълнителен директор на GSK. Инвестицията, която ще се реализира е един от най-големите ангажименти към биофармацевтичния сектор във Великобритания през последните години и ще създаде около 1000 нови работни места за реализирането на проектите.

GSK сериозно разглеждат възможностите и за други инвестиции в производство в страната. Тяхното реализиране ще позволи на компанията да увеличи производството на основните активни съставки за своите фармацевтични продукти и ваксини.

"Това е чудесна инвестиция, която ще създаде много висококвалифицирани работни места и ще осигури по-голям тласък на икономиката. Имаме биофармацевтична индустрия от световна класа и аз съм твърдо решен не само да я задържим тук, но и значително да я разширим", заяви премиерът на Великобритания, Дейвид Камерън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА