Last news in Fakti

24 Януари, 2019 22:30 4 921 38

Инвеститор влага 10 млн. лева в завод за машиностроене край Пловдив

  • инвестиции-
  • завод-
  • машиностроене-
  • куклен-
  • емил караниколов

Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас "А"

Инвеститор влага 10 млн. лева в завод за машиностроене край Пловдив - 1
Снимка: Министерство на икономиката

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас "А" по реда на Закона за насърчаване на инвестициите /ЗНИ/ на чуждестранна компанията, която ще инвестира 10 млн. лева в завод за машиностроене край Пловдив, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Средствата са за придобиване на нови дълготрайни материални и нематериални активи. Очаква се да бъдат назначени 100 нови служители.

Инвестиционният проект предвижда строителството и оборудване на производствена сграда за производство на машини с цифрово-програмно управление - металообработващи машини, върху собствен терен, който се намира в "Тракия икономическа зона", гр. Куклен, Община Куклен. Компанията предвижда да завърши изцяло строителството през март 2019 г., а производствената дейност е планирано да стартира през април. Производството е предназначено както за българския пазар, така и за износ за Германия, Турция, Близкия Изток, Южна и Северна Америка.

Компанията е избрала за местоположение на новите си производствени мощности България, поради икономическата стабилност на страната и удобната локация от логистична гледна точка, се посочва в прессъобщението. За осъществяването на проекта, инвеститорът е заявил ползването на насърчителни мерки по ЗНИ, като съкратени срокове за административно обслужване, както и индивидуално административно обслужване, необходимо за осъществяване на инвестиционния проект.

Проектът на компанията е един от седемнадесетте във високотехнологични производства и услуги, които са сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите през 2018 г. Планираните инвестиции по тези проекти възлизат на 482.27 млн. лв. и се предвижда да бъдат разкрити 1968 нови работни места.
Министър Караниколов е подчертал, че инвестициите в производството означават заетост, работна ръка, приходи и инвестиции в бъдеще за България. "Това е поредната инвестиция в последния месец, която е доказателство за това че България е все по - атрактивна инвестиционна дестинация", е допълнил той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смешник

    53 13 Отговор
    Евтина работна ръка,белите роби ,заплата макс 400 евро хаха😀😀😀😀😀😀😀😀
  • 2 Блажени вярващите

    41 7 Отговор
    Блаженна е тази евтина работна ръка 😀😀😀😀😀😃😃😃😃😃
  • 3 Сертификат А

    40 8 Отговор
    За най -бедните роби ,👻
  • 4 Локо Сф

    51 10 Отговор
    Или е глупав , или е много крадлив инвеститор! Щом ГЕРБ стоят зад него значи е поредния крадлив измамник, който пере пари!

    Коментиран от #16, #31

  • 5 Бай Пешо

    43 6 Отговор
    Ще ви бачкам за 400 евра кога ме цунете по 🐓
  • 6 Бай Пешо

    32 6 Отговор
    Ще ви бачкам за 400 евра кога ме цунете по 🐓
  • 7 999

    41 6 Отговор
    За сметка на това пък ЧЕЗ, Експресбанк и АЛС България напускат. В ЧЕЗ работят 2600 служители. Експресбанк работят към 1600, а АЛС България " обявиха, че напускат страната и уволняват 1400 служителя. Равносметката оставям на Вас!

    Коментиран от #23

  • 8 Хорхе

    42 3 Отговор
    Каква предизборна реклама! 100 човека хохохо и така ли ще градим икономика?

    Коментиран от #10

  • 9 Зайко Байко многознайко

    30 5 Отговор
    Древните римляни имат една но не единствена точна поговорка: " На народа дайте хляб, вино и зрелища" , тогава ще го управлявате дълго и спокойно.,зрелищата ги имаме, но с виното и хляба е кът ( метафора) ,най-ниски доходи в ЕС, доходите ни са по-ниски сравнени със страни извън съюза! Пример: Босна и Херцеговина и дори Албания! Спомням си едно време, как се присмивахме на албанците.заради това, че произвеждаха едни реотани, които бавно, но много бавно загряваха, та от там дойде и следно: " Бавно стопляш, като албански реотан" Сега по същество, ако не разберете следния постулат никога няма да бъдете доволни, а той е следният: " Обещанията и мечтите винаги са обратно пропорционални на възможностите" . Либертариянството, както и комунизма са вид експериментиране със здравия разум, с реалностите от живота. На принципът на пробата и грешката "икономистите" ловят риба в мътна вода. Някои стават извънредно богати, други банкрутират. Така се появява великата диспропорция и се ражда капитализъм с нечовешко лице, т.е. rough груб капитализъм а не социялен такъв. Това е и квинтесенцията на този проблем, капитализмът, те кара да работиш, да откриваш, да правиш живота си удобен, но капитализмът няма сладостите на безметежното съществуване осигурявано ни от социялизмът. Трябва да се сменят няколко поколения , да се изгради здраво гражданско общество, което да разбира своите задължения и отговорности и тогава ще бъде възможно да се построи социялен капитализъм. За да се
  • 10 pun4o

    16 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хорхе":

    Е да, ама като поработят 2-3 години ще избият парите дадени за "кулата за един ден"
  • 11 пешо средния

    28 4 Отговор
    Те 10 милионна инвестиция я мислят за нещо голямо.Оттъ ГЕРБ.Ааа не сме будали тука..

    Коментиран от #17

  • 12 ГОСТ

    23 0 Отговор
    КАКВО СТАНА СЪС ЗММ АСЕНОВГРАД...?
  • 13 СссереМ

    6 7 Отговор
    Червения кхмер с 20-те ника получи опорката от фърчатия получовек и започна да плюе,иначе е похвално начинанието,нека повече инвестиции се направят,само така икономиката ще просперира.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Колев

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Локо Сф":

    А ти от какво разбираш? От рубли разбираш ли!? А от пета колона? А може би всички плюещи и мразейки БГ сте хора осъзнали собствените си недъзи който пришива те на род и Родина. Комплекса ри без само уважение и най вече неграмотни хейтъри.
  • 17 Краварник

    18 4 Отговор

    До коментар #11 от "пешо средния":

    10 милионна инвестиция, е смях в залата.За 10 милиона -модерен краварник. По Слънчев Бряг има хотели които струват 40-80 милиона , само единият. Някога във нашият военен завод, имаше една машина която струваше толкова . Изпаряваше част от повърхностният слой на метала , и изписваше всичките му химически елементи , от който е съставен , в проценти.

    Коментиран от #33

  • 18 Друг

    11 1 Отговор
    Марче, напиши кой е "инвеститора" ! Не го знаеш ли ?
    Интересно - дали не е някой англичанин? Или Германец? А като е германец да не би да има баба в Анадола?
  • 19 ДОКО

    10 6 Отговор
    РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ГЛЪТНЕ ВОДА..ПАРТИЯ ГЕРБ - МАФИЯ НЕМА ДА ГО ОСТАВИ ДА ЗАБОГАТЯВА..
  • 20 Оставка

    14 5 Отговор
    Да сметнем с похарчените(откраднати) 2 милиарда за саниране колко такива заводи можеше да се построят-200завода и 20000работни места!!!

    Коментиран от #37

  • 21 Оставка

    5 4 Отговор
    Да сметнем с похарчените(откраднати) 2 милиарда за саниране колко такива заводи можеше да се построят-200завода и 20000работни места!!!
  • 22 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Ама още не е ли "хванал пътя" ? Най-много ми харесва сегашното време на нашите журналисти : " строим магистрала Видин - Ботевград", завода е готов и " инвеститор влага 10 млн. ,какво ? . А-а-а , ЛЕВА " Браво ! СЕГА вече прокопсахме. Въобще не ни лъжат като по времето на Тато---- ония ЩЕ,ЩЕ, ЩЕ . Няма ЩЕ - сега ,готово, веднага....... Блазе ни, пак ще си останем в България !! И ще си купим апартамент, ще създадем деца -2-.3 , ще си купим и кола - жената с 300, аз със 400 евро - живот...Шапка на тояга ....!!
  • 23 Byg

    7 4 Отговор

    До коментар #7 от "999":

    ЧЕЗ и да напусне работниците си остават , просто на фиша им няма да пише ЧЕЗ а някой друг , сосиате ги купува дск , всичко си остава като мрежа никой няма да бъде уволнен а АЛС България не напуска България а канадския собственик я закрива като една от причините че работната ръка в България не е вече евтина , а и не само в България и фирмата е на загуба с милиони долари. Докато им изтече борсата и ще са почнали другаде при тоя глад за работна ръка , нещата се движат.
  • 24 Криви сметки

    3 0 Отговор
    Инвестиция от 10млн лв е инвестиция от 5 млн евро. В сумата влиза цената за собствения терен , написано в статията. Искат 100 работещи. Само според тези данни се вижда технологичното ниво на предприятието. Доста работни ръце им трябват. Но раздават сертификат на всеки чужденец.
  • 25 Криви сметки

    2 0 Отговор
    Инвестиция от 10млн лв е инвестиция от 5 млн евро. В сумата влиза цената за собствения терен , написано в статията. Искат 100 работещи. Само според тези данни се вижда технологичното ниво на предприятието. Доста работни ръце им трябват. Но раздават сертификат на всеки чужденец.
  • 26 Смотаняци 33

    2 0 Отговор
    Самоубиец!
  • 27 дедо Коле

    6 0 Отговор
    Каква евтина работна ръка бълнувате? Известно ли ви е, че в България няма кой да направи едно свястно зъбно колело на фрезмашина? Какво тогава машиностроене ще правят в местността Капсидата срещу КЦМ? Очевидно ще си внесат техни специалисти и ще назначат 10-тина българи. почистващ терена персонал, за да завладяват апетитни български територии! ??
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 дсему

    3 1 Отговор
    Ако 10000000 лв. е голяма инвестиция да ми обяснят тогава какво беше ремонта на централна гара София за над 75млн.лева
    https://www.dnevnik.bg/gradska_sreda/2014/03/29/2271286_remont_za_75_mln_leva_zapochva_na_centralna_gara_v/
  • 31 стоян

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Локо Сф":

    До 4 коментар -А ти кого предлагаш да инвестира някой от вашата червена олигархична крадлива партия бсп ли =Прав си че те трябва да инвестират защото в тях са парите които окрадоха от нас и нашите родители Ама те си оправят кефа по хотелите които построиха с нашите пари
  • 32 гост

    4 1 Отговор
    добра и положителна новина браво
  • 33 ПОЗНАВАЧ

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Краварник":

    Това са пълни глупости. Спектроскоп 80 милиона? Хахахахахаххххаааааааааааааааа!!
  • 34 478

    2 0 Отговор
    ще съжаляват като почнат да гипритесняват колко бг фирми си изнесиха производството в румъния и не само там утре като им сменят правилата справка дребните тнарговци колко пъти се пререгистрираха и колко пъти сменяха к апарати
  • 35 Ники

    4 0 Отговор
    Какъв ти завод? Това е някакъв цех. Правилно е посочено, че в България основно идват инвеститори-авантюристи и/или мошеници. Добросъвестен инвеститор тук не влиза.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 хахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Оставка":

    И какво ще произвеждат?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.