Last news in Fakti

27 Март, 2019 09:33 4 365

За работата в една от водещите компании за социални услуги

  • работа-
  • водеща-
  • компания-
  • социални-
  • услуги-
  • чужбина-
  • персонал-
  • болногледачи-
  • развитие-
  • германия-
  • българия
За работата в една от водещите компании за социални услуги - 1
Снимка: Юро Персонал Сервиз

Юро Персонал Сервиз започва своята дейност през 2007 г., като вече над 10 години предлага работа в Германия, в областта на социалните услуги.

Компанията развива два основни бранда: „Работа в Германия за домашни помощници” и „Работа в Германия за медицински лица”.

Десислава Петрова - Мениджър "Подбор на персонал" в ЮРО ПЕРСОНАЛ СЕРВИЗ , разказва за подбора на добри специалисти и перспективите за развитие в компанията.

За работата в една от водещите компании за социални услуги
Снимка: Десислава Петрова

Г-жо Петрова, какви кандидати търсите в момента и по какъв начин успявате да ги намерите?

Ние ежедневно получаваме нови работни оферти и съответно търсим подходящи служители за тях. Идеалните кандидати за позиция „болногледач“ са владеещи немски език на средно-разговорно или по-високо ниво и притежаващи опит в обгрижването на възрастни хора.

За медицински сестри основното изискване, разбира се, е подходящото образование - те трябва да притежават диплома като „медицинска сестра – общ профил“ и да владеят немски език на ниво Б2.

Най- често новите ни кандидати са от настоящи служители, които са препоръчали фирмата на свои близки или познати. Също така и от успешното ни сътрудничество с прекрасния екип на Zaplata.bg и други.

Kаква е стратегията Ви за привличане и задържане на качествени кадри в компанията Ви?

Нашата стратегия е формулирана в нашето мото: „коректност и лоялност към нашите служители“, а фактът, че имаме толкова дългогодишни служители , се дължи на добрите условия, високото трудово възнаграждение, реалните осигуровки и сигурността, които предлагаме за всеки станал час от нашия екип.

Срещатe ли трудности при намирането на добри кадри?

За съжаление има. Изискването за владеене на немски език е голямо затруднение, но преди 3 години намерихме решение, като създадохме наша онлайн школа за обучение на немски език – Екадемикс.

Какви качества трябва да демонстрира кандидатът, за да ви впечатли?

Най – важното за нас е кандидатът да има опит в обгрижването, да владее несмки език, да бъде коректен към нас и нашите клиенти и разбира се не на последно място, да има желание за такъв тип работа.

Какви въпроси задавате най-често и какви отговори очаквате да чуете ?

След одобрение по автобиография при нас се попълва един формуляр за кандидатстване, представляващ съвкупност от 10 или 15 въпроса, които в зависимост от отговорите сформират профила на бъдещият служител.

Какви са най-често срещаните грешки при кандидатстване по време на интервю?

Най – често забелязваме, че хората не се запознават до край със спецификата на обявената длъжност. Получаваме кандидатури без опит в обгрижването, без познания по немски език, без готовност за командировки в Германия, както и автобиографии с безкрайно неподходящи снимки.

Какви са перспективите за кариерно развитие, които предоставяте във Вашата компания?

Ние подкрепяме всички наши служители да изкарат курс за Социален асистент, което им дава възможността за по- високо платена позиция. Усъвършенстването на знанията по несмки език също са от голямо значение за получаваното месечно възнаграждение – за това за всички наши настоящи служители надграждането на знаията по немски език е напълно безплатно.

Какви възможности за обучение осигурявате на служителите в компанията?

В момента имаме кампания от 01.03.2019г. До 01.09.2019г за всеки нов записал се на курс по немски език ние възстановяваме изцяло заплатената сума, в случай че след това стане наш служител.

Имате ли HR инициативи, които бихте определили като иновативни?

Имаме изградена бонусна система за всеки, който ни препоръча на свой близък или познат и той стане наш служител, препоръчалият ни служител съответно получава паричен бонус.

Какви са плановете ви за развитие през тази година?

Нашите планове са да развиваме дейността си в областта на цоциалните услуги и да привлечем повече хора, които да бъдат наши служители и да бъдем пример за лоялност, коректност и легална работа в Германия.

Виж актуалните предложения за работа от ЮРО ПЕРСОНАЛ СЕРВИЗ ООД



Свързани новини