30 Април, 2019 11:11 1 754 8

Цените на петрола се понижават днес

  • нефт-
  • петрол-
  • цени

Износът на САЩ надхвърли 3 млн. барела дневно за първи път в началото на 2019 г.

Цените на петрола се понижават днес - 1

Цените на петрола се понижават днес в резултат на очакванията, че увеличаващото се производство от страна на САЩ и ОПЕК ще компенсира недостига вследствие на санкциите срещу Иран.

По-лошите от очакваните данни за производствения сектор и сектора на услугите в Китай също натежаха на цените на суровия петрол, заявиха трейдъри, тъй като това бе индикация, че най-голямата икономика в Азия все още изпитва затруднения да набере сила.

По-рано днес фючърсите на петрола от сорта брент се търгуваха на ниво от 71.75 долара за барел, поевтинявайки с 29 цента, или 0.4%, от последното си ниво на затваряне.

Цената на фючърсите на щатския лек суров петрол се понижава с 15 цента, или 0.2%, до 63.35 долара за барел.

Цените на петрола скочиха с около 40% в периода януари – април, подкрепени от ограничаването на производството от страна на ОПЕК, както и от санкциите на САЩ срещу Иран и Венецуела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайл

    10 1 Отговор
    А сега да видим дали ще падне цената на горивата или "купихме петрола на високата цена"

    Коментиран от #2

  • 2 Да да

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Хайл":

    Ало, хитлериста! Паднала е с 29 цента за барел! С колко искаш да паднат горивата? А прочете ли, че януаригаприл е нарастнала с 40% или над 20 долара! Само пРосия ще свали цените драстично, защото вече продават петрол на бучки :D

    Коментиран от #4, #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ало, Дадаиста,

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Да да":

    Цените на горивата в България са в резултат на картел, това е ясно на всеки българин с изключение на теб и на Боко.
  • 5 1122

    6 1 Отговор
    Докато не изметем мафията от държавата се ще плащаме скъпи горива.Храним мафията и се вайкаме.
  • 6 outlander

    5 4 Отговор
    За сметка на това отпадъка на Лукойл, който се води някакво гориво, ще поскъпва още повече в руслямистанската губерния България, че на изрусения монголоид, с платформите, му трябват кинти, много кинти, за да поддържа хибридната война, която е отворил на няколко фронта.
  • 7 Хайл

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Да да":

    Алоууу селяндура с цифрите,като се вдигна с 10 цента защо поскъпна с 50 ст? Ти хората за балами ли ги взе??? От теб само празни приказки и малоумни заключения има...и дадакаш и ненекаш пак си прос.а да не си на хранилка някъде
  • 8 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Голям прос":

    Честно , объркал си ника !! Как може да се подценяваш с Голям ?? Ти си Мега Хипер ненадминат прос !!! Ами поне да беше прочел , че производството в САЩ вече е над 12 милиона барела на ден , а в умрелия ти Ирак под 3 милиона на ден , за Сирия даже не си струва да пиша , там и 300 000 дневно няма !!!! Или викаш , те като ги откраднат и до САЩ стават пет пъти повече , хахахаха !!! Ей , страшни тия американци вече клонират петрол , хахахаха !!!!