Last news in Fakti

10 Май, 2019 15:21 2 622 3

Безжичните технологии и денталната медицина

  • иец-
  • изложение-
  • дентална

БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&ЕСТЕТИКА 2019 разгръща потенциала си от 15 до 17 май

Безжичните технологии и денталната медицина - 1

Безжични инструменти, оптични технологии, 3D принтери, микроскопимплантни системи и дентални юнити от ново поколение. Това ще бъдат само част от продуктите за денталната медицина, които ще разкрият качествата си на специалистите от 15 до 17 май на изложението БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&ЕСТЕТИКА 2019. 53-ото издание на форума ще се проведе в Интер Експо Център, събирайки на едно място над 220 директни изложители.

Тъй като превенцията е в основата на доброто здраве, на широка дискусия БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА 2019 поставя здравословния начин на живот и хранене, хранителните дефицити и наднорменото тегло. Форумът събира специалистите в медицината и денталната медицина, а в рамките на БУЛМЕДИКА за първи път ще се проведе „ДЕРМА & ЕСТЕТИКА“, посветена на дерматологията и естетичната медицина. Дни преди началото организаторите открехват вратите на събитието. „Над 220 са директните участници – компании от България, Германия, Португалия, Сингапур, Китай, Тайван, Пакистан, Румъния, Италия, Франция, Гърция, Турция, Словения, Латвия, Унгария и други. Всички те представят над 980 бранда от 56 държави, с повече от 280 иновации“, споделят те.

Уредите са все по-мобилни

Вниманието на присъстващите ще привлече K2 mobile – безжичният диоден лазер с размер на писалка. С дължина на вълната 980 nm и и OLED дисплей, удобно за работа меню, K2 mobile има алуминиев връх, той работи с оптични влакна, улесняващи работата при различни клинични случаи. Технологията впечатлява с гравитационен сензор, облекчаващ работата, разпознавайки ръката, с която се оперира.

„Мобилност“ е ключова дума при безжичната система Proxeo Twist. С безжичен и ергономичен наконечник, тя разполага с удобен педал за управление и W&H полиращи накрайници. Наконечникът лесно се завърта в ръката на 360° и позволява лесна смяна на работната позиция, давайки възможност за качествено полиране. Специалистите ще се запознаят и КаВо Профифрекс 4. Уредът осигурява щадящо полиране на зъбни повърхности с въздух. Приложим е както за премахване на биофилм и промяна на цвета, така и за лечение на пародонтално изземване. Списъкът с високотехнологични уреди се допълва и от новия Primescan Acquisition Center. Оборудван със сензорна клавиатура и широкоформатен подвижен сензорен екран, той предлага интуитивен и ергономичен работен процес.

В дългия списък с безжични технологии, които ще предложат участниците в БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&ЕСТЕТИКА 2019, е и NewTom RXDC – дентален рентген с безжично управление, позволяващ бърза и точна диагностика. С прецизната си безжична технология се отличава и денталният диоден лазер Solase, който се управлява лесно чрез Bluetooth от iPod, iPhone или телефон с Android. Вниманието ще привлича и денталният микроскоп Prima DNT. Машината осигурява светлина с интензитет 100 000 лукса. Животът на светлинния източник e до 60 000 часа. Денталните юнити също ще са с централно място на щандовете. Сред тях е Оsstem К3 Unit Chair – с хидравличен механизъм, повдигащ до 240 кг. С модернистичен дизайн и високо качество на материалите, от които е изработен, денталният медик прецизно позиционира пациента. Качествата си ще разкрие и юнитът Scout .

3D технологиите

Съвременната дентална медицина разчита все повече на 3D технологиите. Доказва ни го оптимизираният дентален принтер PRINTING WITH LIQUID CRYSTAL DENTAL. Голямата му работна площ и бърза скорост на изработване, го превръщат в рационално решение. Освен това работи с биосъвместими смоли и използва светлинна матрица от последно поколение. Присъстващи компании ще презентират и съвременните възможности на 3D принтирането. „Триизмерният печат намира приложение при изработката на прототипи, архитектурата, медицината, стоматологията, биотехнологиите и други“, напомнят специалистите.

Денталните специалисти ще открият и многообразие от автоклави, сред които е Prima. Представени ще бъдат възможностите на стерилизаторите Lara. С новоразработена система за надстройка чрез активиране на кодове, потребителите могат да добавят функции и да създават условия за оптимален контрол. Ще бъде представено и приложението Inspector Turbinа. Отчитайки оборотите на зъболекарските турбини, чрез него денталните лекари получават навременна информация при възникване на технически проблеми в оборудването.

На БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА 2019 ще бъде разкрит потенциалът и съвременната дентална имплантология. Предложенията се характеризират с високо качество и строг контрол, упражняван при изработването. За справяне с всеки клиничен случай, специалистите ще открият двукомпонентни и еднокомпонентни импланти, абатмънти и др. Ще бъде представен Connect Abutment. Създаден е според „One abutment one time“ концепция и при процеса на манипулациите, мястото на имплантиране остава непокътнато.

Разбира се, централно място заемат инструментите от последно поколение. Сред тях е COOL DIAMANT. Диамантените инструменти предоставят високи резултати и намаляват нужното за интервенция време. Вниманието ще привлече и полиетерът Impregum Super Quick. Супер бързият полиетер се активира за 45 секунди и се втърдява само за две минути. Материалът е приложим за отпечатъци за коронки, импланти, инлеи/онлени и по-малки мостове и може да се използва с работен процес CAD/CAM.

От 15 до 17 май БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА 2019 ще създаде екосистема, в която специалистите ще открият възможност за проследяване на тенденциите, изграждане на устойчиви контакти и развитие на бизнес средата. С изключителното си тематично богатство през тази година професионалистите отчитат и богатата съпътстваща програма, която ще засегне многобройни теми, сред които превенцията, здравословният живот и приоритетите на съвременното здравеопазване. Всичко за международния форум ще откриете на bulmedica.bg.

Съпътстваща програма ще откриете ТУК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питащ

    0 3 Отговор
    Защо Русия не участва?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Денти

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Питащ":

    Защото Русия има да предложи всичко на всичко дентална амалгама. Старите сиво-черни пломби. И всички миризливи лекарства, които познавате от преди години.
  • 3 ДАааааааааааа

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Питащ":

    Стоматолозите са във стрес-потрес Разработена, супер-свръх-скростна, инфро-ултра, мега-невидима, неуловима, самонасочваща се ракета за атакуване на мини-микро кариес-профунда !