14 Юни, 2019 03:31 3 389 17

Русия посегна към 20% от пазара на втечнен газ

  • алексанър новак-
  • газ-
  • втечнен газ

Кремъл засилва интереса си към Азия

Русия посегна към 20% от пазара на втечнен газ - 1

Министърът на енергетиката на Русия Александър Новак заяви, че целта на неговата страна е да увеличи до 20% световния си пазарен дял на втечнен природен газ (LNG) до 2035-а година в сравнение с настоящият дял, който е по-малко от 10 на сто.

По отношение на производството, целта на Кремъл е да се произвеждат между 120 и 140 милиона тона втечнен природен газ спрямо настоящите едва 28 милиона тона, добави той, цитиран от БНР.

Говорейки пред японската финансова медия Nikkei Asian Review, Александър Новак посочи, че според тези планове, до 70% от руския експорт на втечнен природен газ ще бъде за Азиатско-Тихоокеанския регион. Освен това Русия планира да засили сътрудничеството си с Япония за развитието на сектора за втечнен природен газ и технологиите, които се използват.

Според информация на Nikkei Asian Review, японските търговци Mitsui & Co. и Mitsubishi Corp. вече участват в проекта за втечнен природен газ "Сахалин-2".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жжжжжжжж

    32 7 Отговор
    Еми развиват се и работят рашаните-не точат сополи и не философстват като нас...

    Коментиран от #9

  • 2 Шалом

    2 11 Отговор
    Да живее Руско-Американската ЕВРЕЙСКА,дружба
  • 3 смърт на запада

    28 7 Отговор
    Санкциите ги принудиха да си създадат собствени 100% технологии за нефтодобив, газодобив и втечнен газ. До сега им беше по евтино и лесно да ги купуват. Сега имат собствени. Чудесии на техниката, по големи от ракетите и атомните реактори, ли са тръбите, помпите и компресорите, та да не могат да си ги направят.

    Коментиран от #4

  • 4 СссереМ

    11 15 Отговор

    До коментар #3 от "смърт на запада":

    Стига лъгаааа,поне 80 процента от технологиите са вносни.

    Коментиран от #5, #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 СссереМ

    6 13 Отговор
    Арабите развиват туристически бизнес с идеята като се изчерпят кладенците в близкото бъдеще да не умрът от глад,а матушка какво развива,като и един тостер не могат да направят.

    Коментиран от #7

  • 7 Кон

    15 3 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Вярно, че рамките нищо не развиват, освен високи технологии, зърно добив... Ако човек почете ще разбере, че са водещи в енергетиката, особено атомната, в космоса, военна техника, технология на металите , биотехнологии и други. Най- голямото предимство на рамките е инвестиция в младите хора, а именно висока степен на образование и на първо място по висше образование то не става само с ядене...

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    6 10 Отговор

    До коментар #7 от "Кон":

    Това си го мечта , докато сънуваше или някоя руска "агенция" ти го разказа , хаххахахахаха !!!!

    Коментиран от #14

  • 9 гост

    6 10 Отговор

    До коментар #1 от "жжжжжжжж":

    То хубаво да мечтаеш , ама пусто истината лъсва , ако не си сляп русконадупен !!!! Газпром има засега един-единствен завод в Сахалин , който е от 15-20 години , тоест вече почти за скрап , направен именно за износ за Япония , която внася САМО втечнен газ !!! Само че и тоя завод не е само на Газпром , а почти половината е на японците !!!! Които въпреки това вече внасят почти два ПЪТИ повече американски газ !!!! Евентуалния втори завод пак там ще бъде по-скоро заместващ на първия , щото докато стане , първия ще е 25-30 години !!! А даже и двата ще са не повече от 20-30 милиона тона !! Прословутия Ямал , дето толкова се хвалите с него е ЧАСТЕН проект , от който също 50% са на французи и китайци !!! Тоест от него Раша може да спечели единствено данъци , ако частната компания РЕШИ да ги плати , щото плащанията се извършват ИЗВЪН Раша и парите изобщо не влизат там !!!! Отделен въпрос дали по примера на Лукойл няма още 20-30 години да е на "загуба" , хахаххахах !!! Последната "гордост" на Газпром , завода при Санкт Петербург е на крачка от провал , преди още да е започнат !!! Щото Шел на който се разчиташе да го направи се ОТКАЗА , заради санкциите и ушанките сега в потрес търсят кой да го замести , ама ще има да си търсят !!!! И накрая НЯМА и НЯМА ДА ИМА руски "технолигии" за такива заводи , всичко отдавна е измислено и ПАТЕНТОВАНО , така че ако искат международен съд за кражба , да си разработват , хахахахх !!!! А тия приказки за 20 % , да си ги приказват

    Коментиран от #11, #15

  • 10 гост

    5 12 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Не 80% , 100% са вносни и такива ще си останат , щото ушанките докато спаха хората всичко измислиха и ПАТЕНТОВАХА !!!!! И сега ушанките трябва да им дават поне 50% от заводите , за да им ги направят !!!! И така ще бъде !!!!

    Коментиран от #17

  • 11 жжжжжжж

    11 6 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Пак ти казвам-работят и се развиват рашките-а не точат сополи както в случая ти го правиш..-Ясно?

    Коментиран от #13

  • 12 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Поне":

    Това е самопризнание за себе си , нали ???? Щото явно и на тебе ти е ясно колко не си в час , а се напъваш мнения да даваш , хаххаха !!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Не е мечта, а реалност

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Държат 50 % от пазара на атомни реактори, и около 40 от този на оръжия, което е няй големия дял. За зърно и т.н. не знам, ама за всичко има статистика в нета, пиши и търски докато си бъркаш в носа и клепаш пред компа.
  • 15 Ах ти

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Имаш ли идея въобще какво е патент, как работи системата на патентоване... тролчо, това че имаш достъп до интернет и си попаднал на някоя и друга екзотична думичка, не означава че си капацит по нефто и газодобив.

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Готин ама не съвсем

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Я пак нещастнико??
    На времето завода за Тежко машиностроене в Русе бе създаден за да произвежда и реализира РУСКО сондажно и миннодобивно оборудване за арабския свят! Бяха превъртели и сложили пак някакви санкции ФАЩ! Говорим за преди 40 години! А руското сондажно оборудване е уникално, защото само руснаците създават стомани северно изпълнение и сондите им работят при минус 60-70 градуса целзии! Другите стомани при тези температури са крехки като солети! Та пообразовай се малко и тогава пиши глупости!