3 Октомври, 2019 14:12 2 476 3

Все повече български студенти се насочват към Италия

  • обучение-
  • висше образование-
  • италия-
  • условия-
  • българи

Таксите за обучение за български студенти са около 1000 EUR

Италия е привлекателна не само като туристическа, но и като образователна дестинация. Страната привлича ежегодно 80 000 студенти от цял свят с многобройните си бакалавърски програми, магистратури и докторантури. За девета поредна година у нас ще се проведат „Дни на италианското образование“, на които представители на престижни италиански учебни заведения ще представят възможностите за получаване на висше образование на Ботуша.

В София изложението ще бъде на 12 октомври в „Интерпред“, а на 13-ти жителите и гостите на Варна ще могат да се запознаят с условията на висшите учебни заведения в хотел „Голдън тюлип“, Варна. Форумът се провежда под патронажа на Италианската търговска камара и „Скай Лайнс“.

Италианските учебни заведени отпускат различи стипендии на база висок успех или креативност. Държавата, от своя страна, счита, че всеки има право на висше образование, независимо от финансовите и социални възможности, и отпуска стипендии на база семейни доходи и успех.

Таксите за обучение в държавните университети варират между 900 EUR и 3900 EUR, като повечето български студенти заплащат около 1000 EUR.

„Дни на италианското образование“ има съпътстваща програма от презентации на участниците в събитието, която дава възможност за допълнителна информация относно условията на кандидатстване и изискванията за прием във висшите учебни заведения.

За първи път тази година в “Дни на италианското образование“ ще участват университетът за архитектура и дизайн на Венеция - IUAV University of Venice и най-старият университет в Италия след Болонския - University of Padua. Също така представяне ще имат: Politecnico di Milano –лидер в обучението по архитектура и инженерни науки в Европа; Universita Cattolica del Sacro Cuore, завършен от бившия председател на Еврокомисията - Романо Проди; Университетът на Венеция – Ca’Foscari, известен като първото бизнес училище в Италия и второто в Европа; IULM University, Milano – единственият италиански университет, специализиран в областта на комуникациите и чуждите езици. Световноизвестните академии за мода, дизайн и визуални комуникации – Istituto Europeo di Design, NABA и Domus Academy. Гост на изложението е и центърът за езиково обучение LinguaViva, който организира курсове за изпита по архитектура в Италия.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    9 0 Отговор
    Добра новина.....Браво.....!!!!
  • 2 Skroutz

    5 0 Отговор
    Ах вие глупаци,Италия а..! Да ходите в Москва, Института имени Ленин. Много се търсат млади специалисти такива в Пхениан!
  • 3 ПРАЗНИ НАДЕЖДИ

    1 0 Отговор
    ВСЕ «АЛА БАЛА»УНИВЕРСИТЕТИ - НИЩО СЕРИОЗНО- ИКОНОМИКИ,ЕЗИЦИ
    КЪДЕ СА МЕДИЦИНА,ИНЖЕНЕРСТВА
    ПРОСТИЯ БЪЛГАРИН НЕ РАЗБИРА ЧЕ СВЪРШИ ВРЕМЕТО ДЕЦАТА МУ СЛЕД ИКОНОМИКА ДА РАБОТЯТ В БАНКА С КЛИМАТИЗАЦИЯ
    ТАМ ВЕЧЕ СА БАНКОВИТЕ РОБОТИ