Last news in Fakti

25 Юни, 2012 18:54 1 817 1

Митко Събев на четири очи с бургаския кмет

  • митко събев-
  • среща-
  • кмет бургас-
  • димитър николов-
  • кирсан илюмжинов

Накъде и с кого ще върви амбициозният проект за строежа на спортния комплекс „Черноморец Арена“ в Бургас, за пълната реализация на който ще са нужни над 1 млрд.лв., е била темата на едночасов разговор на четири очи между Митко Събев и бургаския кмет Димитър Николов днес. Това съобщи Бесове.бг., чийто репортери са засекли най—големият инвеститор в Бургаска област да влиза инкогнито в кметството около 15,30 часа и да излиза също така незабележимо. Наши източници разкриха, че той е бил при кмета по негова покана – да изяснят позициите си за подготвяната среща между Бойко Борисов и купувача на 53% от акциите на холдинга – руския милиардер Кирсан Илюмжинов, заявяват от "Бесове.бг".

„Аз съм готов да извърша продажба на останалата част от акциите и да се оттгеля, но само ако новите ми партньори гарантират развитието на проекта „Черноморец Арена“, заяви Събев на излизане от срещата. За него това било най-важното, за да отстъпи, тъй като посветил повече от 10 години на футбола на Бургас, за да го доближи до европейските стандарти.

Община Бургас притежава половината от акциите в ПФК "Черноморец", където апортира и стария едноименен стадион.

Босът на „Петрол“ призна, че имало и други инвеститорски интереси към мегапроекта. С доскорошния си съдружник Денис Ершов се видели на няколко пъти преди три месеца, за да оформят документите за прехвърлянето по цивилизован начин, но това не означавало, че ще прекратят съдебните дела един срещу друг за обида и клевета, за накърнено лично достойнство.

„До този момент руснаците не са ни предоставили всички необходими документи, за да ги впишем като акционери, тяхно право е да извършат дю дилиджънс на холдинга, за да се види в какво състояние е, това ще изисква време, а аз настоявам футболният клуб „Черноморец“ да се развива“, каза той. Само стадионът на „Арена Черноморец“ ще струва малко над 60 млн.евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 филанкишията

    0 0 Отговор
    най добре да възложат дю дилиджънс на холдинга на тим които имат огромен опит в това и няма да сбъркат.