Last news in Fakti

6 Декември, 2019 09:21 1 394 7

Откриват ски сезона в Банско на 14 декември

  • банско-
  • ски сезон-
  • откриване
Откриват ски сезона в Банско на 14 декември - 1
Снимка: БГНЕС

Ски сезонът в най-големия ни зимен курорт – Банско, ще бъде открит официално на 14 декември. Там за поредна годна ще се проведе и Световната купа по ски алпийски дисциплини. Концесионерът на ски-зоната "Юлен"АД и Българската федерация по ски декларираха готовност за сезона и състезанията.

„Туристическият бранш ще продължи да бъде основен за общината и ще може да разчита на нейната подкрепа. Ще продължим да надграждаме това, което към момента са постигнали всички управленци на община Банско. Заедно с нашите партньори от туристическия бранш ще правим всичко, което е по силите ни, за да обезпечим един добър и силен туристически сезон. Имаме своите виждания и съображение за това как да се случат нещата. Туристическият бранш като водещ и структуроопределящ икономически бранш ще се радва на нашата подкрепа. Що се отнася до Юлен АД, ние имаме традиционно изградени взаимоотношения, добра координация и взаимодействия, които ще продължим с оглед на подобряване на качеството на продукта, който този бранш осигурява за своите гости", каза кметът на Банско Иван Кадев.

По отношение на въпроса за изграждане на втора кабинкова линия, кметът на Банско отново заяви, че докато ВАС не излезе с решение по казуса, никакви действия не могат да бъдат предприети. Решението на съда ще предопредели и следващите стъпки за решаване на проблема с достъпа на туристите до ски-зоната.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо

    5 0 Отговор
    Отивам да си купя ски докато не са свършили .
  • 2 Ицо

    3 1 Отговор
    Истински празник настъпва в Банско в деня на откриването на ски сезона. Ходил съм преди 2 години, имам много хубав спомен - игри, музика, забавление, страхотно е. Отделете си един уикенд и отидете, няма да съжалявате, ще се изкефите максимално. Силно препоръчвам.
  • 3 Яна

    0 2 Отговор
    Поредният силен ски сезон ни очаква. И тази година ще се ходи в Банско, няма как.
  • 4 Kose N

    0 1 Отговор
    Един от малкото спортове, за които има благоприятен терен и локация - Банско и в който ще се проведе Световната купа. Това си е радостна новина за нас.
  • 5 Не ходете в мутренските курорти

    2 1 Отговор
    И не си давайте парите за разточителния им живот оставете ги да озверяват без пари
  • 6 Елена

    0 0 Отговор
    Банско е чудесен курорт, с разнообразни културни и спортни събития.
  • 7 real

    0 0 Отговор
    Pamporovo prevuzhojda Bansko v puti !