Last news in Fakti

18 Декември, 2019 22:32 2 170 13

Производители поискаха нови цени в търговските вериги

  • производители-
  • месо-
  • храни-
  • зеленчуци

Искането е подадено още преди месеци, но реакция от страна на търговците нямало

Производители поискаха нови цени в търговските вериги - 1
Снимка: Shutterstock

Зад предложение да се договорят нови доставни цени с търговските вериги застанаха днес от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Асоциацията на млекопреработвателите в България и Асоциацията на месопреработвателите.

На пресконференция, озаглавена "Как да научим магарето да живее без да яде?", те аргументираха искането си с близо 30-процентото увеличение на суровините, тока, горивата, минималната работна заплата, припомня в. „Монитор“.

Затова настояват разликата между нетната и продажната цена да не е под този процент. Искането е подадено още преди месеци, но реакция от страна на търговците нямало. По този начин доставчиците продавали под себестойност, което, по думите на Мариана Кукушева, председател на НБСХС, било наказуемо по закон.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 100% инфлация за 10години

    25 1 Отговор
    Ми, магарето ходи подир 1 морков от 1989г. и го хранят с чалга, Слави, бият го мутри и оно върви с надежда да стигне моркова!
  • 2 капиталист

    34 2 Отговор
    Производителите не са длъжни да си партнират с търговските вериги.
  • 3 Йозеф

    24 7 Отговор
    Никой производител или доставчик НЕ ПРОДЯВА под себестойност.
  • 4 Черен петьк всеки ден в Бг

    29 1 Отговор
    Кашкавал- 24лв./кг (без намаление) Сирене 14лв. (Без намаление). Масло 6лв. - вие на тея крави по 2000лв. Месечно ли плащате, че на етикетите лъщят намаленията, като подарък за Коледа???!!!

    Коментиран от #10

  • 5 Ivan S

    9 3 Отговор
    Спокойно, вече отдавна не е наказуемо да продаваш под себестойност. Тихомълком го отмениха точно под натиска на веригите. Как иначе банани по 20ст.

    Коментиран от #13

  • 6 сметкун лидалун кауфлун

    16 3 Отговор
    Търговски вериги = търговски окови, толерирани от държавата! Правят се на велики, щото внасят ДДС от нашите пари, които харчим там... Иначе играят яко с вноса и реализират печалбите си навън...
  • 7 Кратун Борисов

    15 0 Отговор
    Ей, народе кво пак недоволен!
    Значи миналата година пържолки български 6,50-7...таз година 10!
    И то нововнос... Прасетата нали ги изттрпахме.
  • 8 Гледач

    11 2 Отговор
    ХИПЕРМАРКЕТИТЕ продават храни който водят 100%до РАК.ОТ КАКТО ВЛЯЗОХА ХИПЕРМАРКЕТИТЕ В БЪЛГАРИЯ БОЛЕСТТА РАК Е СКОЧИЛА С 250%.НО ТОВА НЕ СЕ ПИШЕ ЗАЩОТО НИЕ ЗАГУБИХМЕ ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. И СЕГА СВЕ ХОД ОКУПАЦИЯТА НА ЗАПАДА.
  • 9 Ушев долен бандит на пастет

    8 1 Отговор
    Такива браншови съюзи и асоциации, които ни бъркат постоянно в джоба, трябва да бъдат забранени със закон! Ламтят за още пари все едно българинът е дойна крава, нищо че работи за 400 лв. нетни.
  • 10 Хахаха

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Черен петьк всеки ден в Бг":

    Благодапя!
    Разсмяхте ме още от сутринта.
    Весели празници
  • 11 Lyon

    5 5 Отговор
    Дано фалират всичките! Ще си внасяме от чужбина. В Германия и Франция храната е по-евтина. Да не говорим за Полша или Румъния. Ще поръчваме от там. Има свободно движение на стоки и услуги. Какво си мислят бг мутрите, че всичко това ще продължава ли?
  • 12 Горо

    2 0 Отговор
    Трийсет процента инфлация само през месеците септември, октомври и ноември на 2019-та година. А след Нова година жална ни е майка под управлението на "безалтернативния" господар на робите Борисов.
  • 13 НАказуемо и още как.Само че

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ivan S":

    За мишоците и дребните риби.Веригите им написаха Специален закон че продажбата на загуба е сРЕКЛАМНА цел а това е Дъмпинг.