28 Февруари, 2020 08:03, обновена 28 Февруари, 2020 08:48 3 474 10

Залогът за успеха на България

  • отговорен бизнес-
  • награди-
  • компании-
  • президент-
  • радев-
  • бфбл
Залогът за успеха на България - 1
Снимки: М. Богданова

За 17-та поредна година Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) връчи „Годишните награди за отговорен бизнес“. Общо в шестте категории бяха номинирани 108 проекта с каузи, които са били реализирани през миналата година. Те са представени от 78 компании във всички сектори на икономиката. Целта на БФБЛ е да подкрепи по-скоро пилотни проекти в образованието и здравеопазването, които не могат да решат всички проблеми натрупани в тези сфери, но могат да покажат пътя как се решават.

„Един бизнес може да бъде законен и непременно етичен. Мисля, че хората, които тук са се събрали правят и законен, и етичен бизнес. И това е нещо, което трябва да се поощрява и разраства, за да може да живеем в една по-добра среда“, каза Левон Хампарцумян, член на Управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ)

„Всички виждаме, че светът се превръща в арена на все по-ожесточена конкуренция, на все по-оспорвано състезание и оцеляването и бъдещето на обществата зависят от това дали ще поставят своя ясна амбиция за своето собствено бъдеще. Дали ще имат способност да развият тази амбиция в една успешна визия. Дали ще успеят да трансформират своите икономики на релсата на високотехнологичните производства в една висока динамика и нужда от бърза адаптация. Дали ще развиват, и то като стратегически национален приоритет, образование, наука и иновации. Дали ще изграждат устойчиви екосистеми. Големият въпрос пред нас е: Ще може ли ние като национална амбиция, не само да влезем в този стадион на световна надпревара не само като зрители, а дали ще успеем да стъпим на състезателната писта“, каза президентът на България Румен Радев, който връчи наградите на победителите в категориите „Инвестиции в обществото“ и „Инвестиции в знанието“.

Всички съзнаваме, че България е страна с ограничени човешки, икономически, финансови, природни ресурси и в същото време с дълбоки демографски и социални проблеми. „Единственият начин да решим тези проблеми, е да изграждаме силна икономика с висок, устойчив, догонващ темп на развитие. Да създаваме високотехнологични производства. Да произвеждаме висококачествени стоки и услуги. А това означава едно: Да имаме силни лидери. Лидери посветени в изкуството на лидерството и владеещи науката за мениджмънт. Лидери, които да могат да носят риск за постигане на тези цели на бъдещето и най-вече лидери, с отговорна гражданска позиция и съзнаващи, че нашият най-голям национален капитал това са хората. Именно инвестициите в хората са залогът за успеха в бъдещето ни“, каза президентът и призова бизнеса с още по-голяма енергия да инвестира в младите хора, „защото ако ние като общество, като държава, като бизнес, успеем да изградим онази среда, в която нашите хора могат да разгърнат своя творчески потенциал, те ще се чувстват удовлетворени, от това което постигат. Ще сме направили огромна крачка напред. Ще сме постигнали най-важното – да запазим този наш безценен капитал – да работят тук за бъдещето на България“, заключи президентът Радев

Ето и победителите в различните категории:

Инвеститор в обществото – Райфайзен банк

Залогът за успеха на България

Инвеститор в знанието – Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани

Залогът за успеха на България

Маркетинг свързан с кауза – Фантастико

Залогът за успеха на България

Инвеститор в човешкия капитал и условията на труда – Ситибанк Европа – клон „България“

Залогът за успеха на България

Награда за най-добра социална политика на малко и средно предприятие – Естере България

Залогът за успеха на България

Инвеститор в околната среда – Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани

Залогът за успеха на България

Залогът за успеха на България

Залогът за успеха на България


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко ТиквоСуджуков

    31 3 Отговор
    България и бизнес?! Рекет, изнудване, корупция, измами- любимото на българина е да не плати възнаграждения, данъци, осигуровки, да открадне, да излъже и да се похвали! Неслучайно най-успешните "бизнесмени" са черепи и тракторри...
  • 2 Йосарян

    22 4 Отговор
    Важно е да има Пир по време на Чума! Урви и Бацелонаааа!
  • 3 Трикстер

    21 2 Отговор
    Важно е да се участва в европроекти и половината да отиват в герберастите, с другата половина се оправяйте. Държавните поръчки да се печелят от наши (герберастки) фирми. Това е бизнесът в България - кражби, измами, пълнене на офшорки и къщи в Барселона.
  • 4 Ели

    12 4 Отговор
    Не просперира България, просперират ТЕ! Народа е изсмукан и омаломощен от ГРОБ, от управляващите глупаци, от лакомите мутри, трансформирани в БИЗНЕСМЕНИ, от тарикати от неуки и прости хора които са завзели с лъжи и измама властовите позиции в държавата! Бягайте които сте останали! Тук няма бъдеще поне още 30 години. Животът Ви, ще си отиде ей така, само в чакане и надежда за промяна!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Един

    7 0 Отговор
    Що оставам с впечатлението за отбрани далавераджии!
  • 7 Мошенници

    7 0 Отговор
    Всичките са измамници с нечовешки лица, вижте какво представляват, това ли е най доброто което е останало в България....дано не !!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Рон Джереми

    4 0 Отговор
    Тази мома с черната рокля, от кока-кола, ще просперира много.
  • 10 Става

    1 0 Отговор
    за фейлетон