Last news in Fakti

2 Август, 2012 10:13 2 697 0

Инженери и лекари заливат Германия

  • германия-
  • чужденци-
  • работа-
  • лекари-
  • инженери

Независимост от слабата популярност на Германия сред висококвалифицираните специалисти като място за правене на кариера, се наблюдава интерес към Федералната република от страна на инженери и лекари.

През 2011 г. разрешение за работа са получили 1385 инженера, което е с 300% повече в сравнение с година по-рано, когато техният брой е бил 349 души. С 50%, до 1351 души, се е увеличил делът на докторите получили право на работа в Германия.

С въпросния документ те могат да работят на територията на страната, без работодателят да е задължен да доказва, че не е намерил подходящ служител на територията на ЕС. Мярката цели да намали дефицита на квалифицирани кадри в съответните сфери.

За 60 вида специалисти, сред които математици, информатици, техници и други, Германия е въвела т.нар. Blue Card, която се издава за срок от 4 години. След изтичането му, тя може да се поднови. Управителите на Федералното агентство по въпросите на труда, прогнозира че през тази година Германия ще привлече 6000 висококвалифицирани служители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА