Last news in Fakti

10 Юни, 2020 13:21 1 477 5

„Булгаргаз“ предлага още по-ниска цена на газа за юли

  • булгаргаз-
  • газ-
  • синьо гориво

Намалението е по-голямо от очакваното, предстои одобрение от страна на КЕВР

„Булгаргаз“ предлага още по-ниска цена на газа за юли - 1
Снимка: БГНЕС

„Булгаргаз“ предлага на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) още по-ниска цена на природния газ за месец юли тази година – 19.49 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС).

Намалението е още по-голямо от очакваното до момента понижение на цената на природния газ за следващия месец. В началото на май „Булгаргаз“, заедно с цените за юни, публикува и прогнозна цена за юли. Общественият доставчик обяви, че прогнозира цена от 20.42 лв./MWh, но тогава предложението отчиташе влиянието на ценообразуващите фактори към 8 май 2020 г. и не беше окончателно. Сега „Булгаргаз“ предлага на регулатора тя да е още по-ниска 19.49 лв./ MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), което е с 4.13% или с 0.84 лв./MWh по-малко от тази за юни, посочват от economic.bg.

В съответствие с изискванията „Булгаргаз“ в едномесечен срок преди подаване в КЕВР на заявлението за изменение на действащите цени, следва да го оповести в средствата за масова информация. Затова днес общественият доставчик публикува и прогнозна цена за август 2020 г.

Дружеството предлага тя да е по-ниска и от тази за юли – 19.29 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). В сравнение с предложената за утвърждаване от КЕВР цена за юли на 2020 г. (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), прогнозната цена е по-ниска с 0/20 лв./MWh или с 1.03%.

„Булгаргаз“ напомня, че към момента прогнозната цена на природния газ за август отчита влиянието на ценообразуващите фактори към 09.06.2020 г. и не е окончателна. Окончателното предложение ще бъде внесено в КЕВР на 11.07.2020 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хубава работа ама

    0 0 Отговор
    Пълнете тубите за зимата!
  • 2 Ужас

    0 0 Отговор
    Нали искаха 22 %увеличение? По Прогноза?
  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор
    хич да не се съгласят с намалението, да искат леки увеличение наще!

    всички сме свикнали само на увеличение, сега ще ни разглезите

    Коментиран от #4

  • 4 „Булгаргаз“

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Като не искате - няма. Сега, само митинги и протести ни трябват.
  • 5 Значи можело, а?

    0 3 Отговор
    Ама трябваше Борисов да ги натисне. Прецака доста хранилки на БСП и даже закъсня. Трябва да се действа ударно срещу тях. Само удари по финансите им и те ще се разцепят и самоунищожат. А търговията с електроенергия и частните вецове. Само яка далавера на БСП. Нека да се направи една мащабна проверка на активите на мекеретата на БСП и тогава ще стане ясно каква ОПГ са. Още помниме схемите на Луканов, Виденов, Първанов, Станишев и Овчаров. А Нинова още си заравя главата в пясъка, като стане въпрос за Фронтиер и Технимпекс.
    Браво на Генерал Борисов!!!!!!