Last news in Fakti

18 Септември, 2012 10:52 5 828 4

"Зарибяват" с нелегално месо от плъхове в Лондон

  • лондон-
  • плъхове-
  • пазар

Търговия с нелегално месо, включително и от плъхове, е засечена на един от популярните пазари в източен Лондон. Сътрудници на Би Би Си снимали със скрита камера базара Ridley Road в Далстън и установили, че на посетителите се предлагат продукти, които са забранени за продажба, защото не са преминали през задължителна санитарна проверка и са потенциално опасни.


В един от дюкяните на журналистите продали дивечово месо, в частност от големи тръстикови плъхове, уж внесено от Гана, където то се смята за изключителен деликатес. Също така те успели да се сдобият с друг нелегален продукт, „смокиз“ - козе или овче месо, изпечено с горелка. Във Великобритания продажбата му е забранена, тъй като преди с този бизнес се е занимавала мафията. За приготвяне на специалитета се използвало месото на крадени животни, които убивали в нелегални кланици.


По време на журналистическата акция нищо неподозиращите търговци уговаряли „клиентите“ си да не споделят за нелегалната продукция, за да си нямат „неприятности“. Впоследствие те отрекли всичко и дори определили като „100-процентова лъжа“ репортерското видео.


Бизнесът с нелегално дивечово месо е традиционен проблем за Великобритания. То се внася контрабандно чрез фериботи и самолети. Лекарите в страната предупреждават, че подобни деликатеси са опасни и могат да станат причина за разпространяване на инфекциозни заболявания. Санитарните служби редовно инспектират магазините, но от 2009 година насам била получена само една официална жалба, която впоследствие не се потвърдила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атанас Димитров

    0 0 Отговор
  • 2 Ильо войвода

    0 0 Отговор
    И хлебарки ще чдът само да не се върнат на село да гледат животни!
  • 3 ТРОШАЧА

    1 0 Отговор
    КАКВО КОМЕНТИРАТЕ АНГЛЕТАТА КАТО У НАС СЕ ШИТКА ВСИЧКО И НАД 50% ОТ ВСЯКА РЕКЛАМИРАНА ПРОДУКЦИЯ СИ Е ЖИВО МЕНТЕ ... А ... ШУШУМИГИ !???
  • 4 GAZ BAZ

    0 1 Отговор
    БРАВО ТРОШАЧ