Last news in Fakti

8 Януари, 2021 19:45 3 716 16

НАП и бизнесът предлагат софтуерна фискализация до края на януари

  • нап-
  • бизнес-
  • софтуерна фискализация

На срещата бяха обсъдени ключови въпроси

Национална агенция за приходите и работодателските и браншови организации ще предложат до края на януари механизъм за софтуерна фискализация в електронната търговия. Работна група, създадена от приходната агенция, обсъжда механизъм за алтернативна фискална отчетност за е-магазините.

На срещата бяха обсъдени ключови въпроси като това дали НАП да бъде фискален оператор или да има посредници в процеса. Изчисляването на разходите и ползите за бизнеса, както и методът на криптиране и защита на данните, подавани към НАП чрез интернет, бяха други теми, които групата обсъди.

Според НАП, новият модел на отчетност трябва да е облекчен, бърз и удобен начин на отчитане на оборотите. Софтуерната фискализация, освен да е лесна и евтина за ползване от бизнеса, се очаква да намали фискалните щети в този сектор.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нап и бизнесът

    13 0 Отговор
    си остава на хиените които остават в градовете.....ХОРАТА ИЗГУБИХА ВЯРА В СИСТЕМАТА....
  • 2 Майна

    27 1 Отговор
    НАП ...И...БИЗНЕСА...ТА ТОВА САДВА АНТИПОДА...
    НАП УМЪРТВИ СРЕДНИЯ И ДРЕБЕН БИЗНЕС, А ФИРМИТЕ ОТ ШАЙКАТА СА НЕДОСЕГАЕМИ....НЯМАМ ДУМИ...

    Коментиран от #5

  • 3 НАП и Бизнеса???? Звучи ЗЛОВЕЩО!!!

    9 1 Отговор
    Стохломския Синдром дае хванал Биснеса???!! ЕДВАЛИ, КОЙ ОРГАНИЗАЦИИ ПРЕДЛАГАТ ПОДОБНО НЕЩО, ДАЖЕ И ТАЗИ НА, ДОМУЧИЕВ няма да го направи!!!! Анонимни Организации????
  • 4 розово

    3 3 Отговор
    Защо не ако следващата стъпка е увеличението на данъците за сметка на всички други .Аман от тарикати.

    Коментиран от #8

  • 5 Напко 🙋

    5 15 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    А ти кво искаш бе Майна да си въртиш частният бизнез и да не плащаш осигуровки на персонала си и да не си плащаш данъците ли вече умряха тия времена.

    Коментиран от #6, #12, #14

  • 6 mm da

    20 3 Отговор

    До коментар #5 от "Напко 🙋":

    това са думи на човек който цял живот взима мизерна заплата от данъците на другите.Общо взето казано ПАРАЗИТ. Такива са данъчните и всички боклуци от тоя сорт в тази държава!!!Тези които живеят на гърба на всички които не спят по цели нощи и стават 2 часа преди всички чиновници... Защото трябва да мислят и за работниците!!!

    Коментиран от #7

  • 7 Напко 🙋

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "mm da":

    Моите думи са на човек който е работил дълги години след 1990 в частни фирми които не са ми плащали осигуровките и същите тия фирми са прикривали обороти и са плащали някакви минимални данъци.

    Коментиран от #10, #13

  • 8 розово

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "розово":

    Какво толкова лошо казах? Или тарикатите са много.Аз бях един от тях в един период и ги разбирам..Времената са други защото няма време за адаптиране. ПЕРЕСТРОЙКА.
  • 9 Joсо

    7 0 Отговор
    Гледам на снимките Росен Бъчваров, този човечец с какво е допринесъл за събираемостта На данъците, че да получава по 5 хиляди на месец заплата?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ABCD

    7 0 Отговор
    След 2 години агония на простотията СУПТО взеха, че измислиха нещо, което беше близко до ума. Хайде сега 5г да дообмислят как да стане и да го има ли.
  • 12 Макиавели

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Напко 🙋":

    НАП и кой бизнес?
    И стига сте ""ревали" били пред фалит,да обаче няма нищо вярно.
    Магазин за фуражи - влиза стоката ,продажба без отчет по касов бон,в последно време смесват и ниско качество с по добро качество храна и пак печалба. Фалит за тези които им работят ,товарят разтоварват тежките чували за 20 лева ,осигуровки няма. Сивата или по скоро икономиката и управлението на ГЕРБ . Козлодуйска община.
  • 13 Макиавели

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Напко 🙋":

    И сега продължава защото синдикатите са безполезни ,или по скоро търтей на заплати. Мафия зад крадливия бизнес - синдикати . Как да създадени ? Чий интерес защитават и защо имат дялов капитал ? Синдикати за членски внос! Крайно време е да бъдат премахнати.
  • 14 Макиавели

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Напко 🙋":

    Те го правят с мълчаливото незнание и съгласие на управляващите . Козлодуйска община е лидер. А може би плащат в втора каса по изборите ?
    Алчни измамници и това ми били """ бизнесмени""" крадат вода,ток, и оборот!!!!
  • 15 НАП

    2 0 Отговор
    има морално право да раздава акъл, когато спре да опрощава задълженията на големите данъкоплатци /фирмите, които има на списък от правителството и са недосегаеми/, когато повиши събираемостта на тези задължения, защото няма как да бъде обяснено трупането на милиони задължения, които след това се опрощават и всичко е ОК, хазната не страда, обаче страда ако средния и малък бизнес не е внесъл задължения за няколко стотин лева, заради които започват да го разпродават. Няма как да се налива с черпак, а да се източва с бъчви. Това е математика
  • 16 И сега едно

    1 2 Отговор
    пояснение. Фискализация може да става само на онези електронни магазини, които получават наложен платеж в брой. Електронни магазини, които работят с пощенски паричен превод и всичко отива по банковата им сметка, няма как да укриват обороти, всичко се осчетоводява и се облага.