Last news in Fakti

6 Декември, 2012 21:44 1 247 1

По-малко служители в испанска банка

  • безработица-
  • съкращения-
  • банки-
  • испания

С 28% се очаква да бъде съкратен персоналът на частично национализираната испанска банка Bankia. Плановете са до 2015 г. да бъдат освободени от работа близо 6000 служители, което представлява 28% от персонала. Решението е взето от Управителния съвет на финансовата институция дни след като беше обявено, че ЕС отпуска финансова помощ на страната, както, и че Bankia и още три банки ще получат от Съюза общо 37 млрд. EUR.

С тези средства пострадалите от кризата организации трябва да преструктурират своите активи, и в частност да прехвърлят високорисковите заеми в създадена за това банка.

Загубите на Banika за 2011 г. възлизат на почти 3 млрд. EUR. За текущата година се очаква тя да достигне 19 млрд. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 банков служител

    0 0 Отговор
    Банковите служителки Олга(рускиня) и Петя(българка) коментират Коледните си бонуси:
    О:А вьi получили Коледнье бонусьi??
    П: Ааами - получихме един гол х..!!!
    О: Сволочи! А мьi получили деньги!!!