Last news in Fakti

17 Февруари, 2021 06:18 1 790 4

Готвят нова процедура за компенсиране на загубите от пандемията

  • лъчезар борисов-
  • бизнес-
  • мерки-
  • икономика

С нея се надяваме да компенсираме не изцяло затворените сектори, а тези, които са регистрирали определен спад, подчерта министър Лъчезар Борисов

Готвят нова процедура за компенсиране на загубите от пандемията - 1
Снимка: БГНЕС

Министерство на икономиката работи по нова процедура, с която да се компенсират загубите заради пандемията за микро, малки и средни предприятия, предаде БНР.

Това стана ясно след среща между ведомството, Националната агенция по приходите и ресторантьорския бранш. Процедурата е в начален етап и в дискусионна форма с бизнеса. „С нея се надяваме да компенсираме не изцяло затворените сектори, а тези, които са регистрирали определен спад“, подчерта министър Лъчезар Борисов.

Междувременно от Българска банка за развитие заявиха, че до края на седмицата ще изпратят предложение до икономическия министър за увеличаване средствата, касаещи отпусканите безлихвени кредити на физическите лица.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поредният

    2 0 Отговор
    безнадежден се надявал !
  • 2 гадно

    2 0 Отговор
    Нали знаете от умрЕл писмо и от змия еди какво си така ще е и с тази процедура. Те досега не помогнаха, а след като маса народ фалира щели да предприемат нови процедура.
  • 3 ЛЛЛ

    1 0 Отговор
    Ми то трябва тогава всички да се компенсират. Кой сектор освен аптеките няма спад? А и това са такива глупости че не ми се и коментира. Само бля бля
  • 4 Аз40🏴‍☠️

    1 0 Отговор
    Всичко отива до приближени фирми/хора. Никой нищо не получава! Престъпници.