2 Март, 2021 09:07 2 209

Застраховките за дома стават все по-популярни

  • застраховка-
  • за дома-
  • sdi брокер-
  • булстрад виена иншурънс груп

Според данните на Комисията за финансов надзор сумата на застраховките, покриващи щети на имущество, е нараснала с 13% през тази година в сравнение с миналата

Застраховките за дома стават все по-популярни - 1

Оказва се, че по време на пандемията, когато трябваше да прекарваме повече време у дома, българите сме започнали да обръщаме повече внимание на защитата на жилищата си. Според данните на Комисията за финансов надзор сумата на застраховките, покриващи щети на имущество, е нараснала с 13% през тази година в сравнение с миналата.

Представително проучване на агенция „Тренд“ показва, че въпреки по-големия интерес, едва 6-7% от имуществото в България е застраховано към момента. Като основни причини за това са посочени непознаването на услугата, липсата на доверие и представата за скъпа застраховка. Анкетата обаче също така показва, че близо 2/3 от българите, които имат доверие на застрахователните продукти, са тези, които имат по-добро образование и генерират по-добри доходи от средните за страната. Всеки втори българин счита, че основната причина хората да не си правят застраховки е именно това, че те не разбират от тях.

И въпреки че традиционно у нас застраховките за автомобили са най-популярни, то все повече интерес привличат продуктите, свързани със застраховката на дома. „Вярваме, че тази ниша има много потенциал за развитие. Наясно сме, че за почти 80% от българите водещият фактор при избор на застраховка у нас е нейната цена. Затова насочихме усилия да разработим застраховка за дома, която да е на приемлива цена, но в същото време обаче да има и високи покрития и включени важни рискове като кражба, наводнения, причинени от съседи, пожар, земетресение и други“, коментира г-жа Лилия Андреева, Директор отдел Застраховане в SDI брокер.

Това е причината SDI, като най-големия застрахователен брокер у нас, който сключи сделки за 67 млн. лв. само през първата половина на 2020 г., да предложи специален продукт. Той е разработен така, че да предостави пълна защита на дома с минимално ангажиране от страна на собственика. Така например сключването на имуществената застраховка в офис на SDI или онлайн на sdi.bg нe изисква оглед на жилището и не е необходим опис на имуществото в него.

Застраховката се предлага в 4 пакета с различни лимити на покритията, като годишната цена варира от 39,99 лв. до 199,99 лв. на година. Най-търсен към момента е пакетът на стойност 49,49 лв., който осигурява обезщетения при осем различни вида риск, лимитите по които са общо 100 000 лева. Това са щети по недвижимото имущество (с покритие до 35 000 лв.), щети по мебели и техника (7 000 лв.), щети от земетресение (40 000 лв.), щети при кражба чрез взлом (3 000 лв.), щети при токов удар (3 000 лв.), щети от наводнение (8 000 лв.), наем за алтернативно настаняване (3 000 лв.) и гражданска отговорност към трети лица - ако наводните съседа например (до 1 000 лв.).

Общият лимит по този тип пакетна застраховка варира в зависимост от избрания пакет от 60 хил. лв. до 300 000 лв. Това представлява наистина добра защита, която може да си осигурите без допълнителни усложнения и проверки от страна на застрахователя. Повече може да разберете в сайта на брокера - https://www.sdi.bg/zastrahovki/imushtestva/zastrahovka-za-doma/

От скоро компанията предлага и много полезна застраховка, каквато доскоро напълно липсваше на българския пазар - защита на велосипед срещу кражба или повреда по време на ПТП. Покритието по нея може да достигне 5 000 лв.

Застраховката се предлага единствено от SDI, а застраховател по полицата е едно от водещите застрахователни дружества у нас с безупречна репутация - Булстрад Виена Иншурънс Груп.

Има и начин застраховката да излезе още по-евтино. Притежателите на клубна карта SDI или тези, които поръчат полицата онлайн, ще спестят допълнително 10% от цената.


Платена публикация

Свързани новини