Last news in Fakti

15 Март, 2021 11:17 2 964 18

Туроператорите: Не можем да очакваме успешен сезон с това ваксиниране

  • димитър попов-
  • туроператори

Целият бранш вече работи на принципа last minute, заяви още Димитър Попов

Туроператорите: Не можем да очакваме успешен сезон с това ваксиниране - 1
Снимка: БГНЕС

На 1 май ще бъде открит летният туристически сезон у нас. Добре дошли са туристи с PCR тест, сертификат за ваксиниране или свидетелство за наличие на антитела.

Това съвсем не е достатъчно за откриване на летния сезон, коментира пред БНР Димитър Попов, председател на УС на Българската асоциация на туроператорите и туристическите агенти.

„Звучи много добре – отваряне на сезона, но има още много други неща, които трябва да се вземат предвид. Новината ще трябва да си я вземем с щипка сол.“

Като положителна новина Попов определи анонса за старт на сезона на 1 май за пазарите, „където имунизирането върви с пълна сила“.

България все още свети червено на Covid картата и това в никакъв случай не е в наша полза, изтъкна Попов. По думите му това е основният показател, който се гледа за чартърните полети.

Не можем да очакваме успешен сезон, докато не подобрим показателите си, стана ясно от казаното от Димитър Попов.

„Разчитаме на най-близките пазари – на румънците. Разчитаме на пазар Израел. Полша – тези пазари, които бележеха ръст последните години. Големият въпрос остава за Русия. Вероятно може Русия да се отпуши. Западна Европа остава голямата въпросителна.“

Попов обърна внимание върху реципрочността – същевременно се налагат ограничения за българите, пътуващи до Африка и те се поставят под задължителна карантина.

„За бранша налагаме забрани за българи, пътуващи до дестинации като Занзибар, Египет, Тунис, за които не е доказано, че имат нещо общо с нигерийската мутация. Поставяме българите под задължителна карантина. Само че между тези клиенти има и хора ваксинирани, хора с антитела. Няма логика между двете мерки.“

Целият бранш вече работи на принципа last minute, заяви още Димитър Попов.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Си ган

    27 1 Отговор
    Интересно защо цените за почивка са по-високи от миналата? Явно, хептен не искате да работите!!!
  • 2 Хахаха

    5 5 Отговор
    Защо да се отпушва Русия?

    Коментиран от #12

  • 3 Бокича съм....

    18 2 Отговор
    Продавайте бизнеса сега, докато все още може да вземете нещо, че догодина ще ми се молите да го купя!
  • 4 Гост

    9 6 Отговор
    Вместо да чакате на мизерни наеми от члучайно излъгали се курортисти, по-добре им продайте апартаментите от хотелите. Ще изкарате много повече пари, че и всичките накуп, вместо да ги събирате с години. Ще инвестирате в нещо друго, по-доходоносно.
  • 5 сгдфх

    22 7 Отговор
    Целият ви бранш може да се изнасяте от черноморието ни, няма да ни липсвате. Всеки фалирал пишман бизнесмен - празник за българския народ!
  • 6 Боко глем ТУР

    16 5 Отговор
    Не може да очаквате нищо с това правителство! Сложете Туриста с Джипа в доживотна карантина на 04.04.21 и може и да изгрее слънце на вашата улица !
  • 7 123

    23 2 Отговор
    Тези туристически бизнесмени само се чудят как да обвината държавата и правителството и да искат безплатни пари от държавата. Проблема на Туризма в България не е короновируса, не е и в не достатъчната рекалама направена от държавата. а във вирус на алчноста и мързеливоста от който боледуват българските бизнесмени.
    Туристи има има много в България и в страните около България, искат се направа на паркинги при хотелите, нямалане на цените на
    от 30-70 лева на вечер на стая , премахване или намаляне на 60 процента на цените на чадърите или повече.И ще бъдете залети от турсити, само да ви се работи, а не по 160лв и над за легло на вечер. Нека бизнесмените слезнат от космоса където летят на земята и се връзумят. Празна стая стуваща 250 лв на вече не носи и една стотинка доход....
  • 8 Сър Пичук

    9 3 Отговор
    На мутрохотелиера от морето ваксините му пречат!
  • 9 хотел

    12 2 Отговор
    На кого са хотелите и с какви пари са построени. Господ си знае работата.
  • 10 Хахаха

    5 0 Отговор
    С тия мерки PCR тестове документи за антитела и паспорти за ваксинация където ги искат какви туристи очаквате ще умрете от глад
  • 11 ала бала

    2 0 Отговор
    Сезон ли?
    Къдеее...., кога....,защо.....???
  • 12 Dreven

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    Защото са най-качествените туристи .Записват допълнителни екскурзии,пазарят навсякъде.Високо интелигентни и приятни за комуникация.И не маловажно е,че има огромно количество персонал,който работи основно с рускоговорящи туристи. Другите с руски като балтийци,украинци,белоруси,казахстанци ,арменци,не ползват почти нищо извън платеното за почивка.

    Коментиран от #13

  • 13 Бг турист

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Dreven":

    Ами то добре това, дето го казваш, ама... От няколко години ходя в Албания на почивка и наблюденията са ми, че от година на година руските туристи са все повече и повече. Да не говорим, че руснаците са хит на пазара на недвижими имоти. Моят хазяин там има и бюро за недвижими имоти и констатира, че руснаците масово се изнасят от България и пазаруват яко имоти в Албания . Начи, ако той ме лъже, и аз те лъжа. Но не виждам какъв му е интереса да го прави. И ако е така, въпроса е - Защо ли го правят?
  • 14 ПИТАМ АЗ

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: стана ясно от казаното от Димитър Попов..абе тоа па кой беше.От кое сдружение е ( че те тия имат повече браншови организации,отколкото партии)..и какво мисли Руменчо Драганов по въпроса с износа на майданоса. Още малко и той ще почне да обикаля студията да тегли локумите колко ''иновативен продукт предлагаме ние в туризЪма . И ролята на блокчейнджа за повишаването на носливоста при едногодишни ярки, щастливо гледани в Средогорието''.. АБЕ ГОСПОДИ, СЛЕЗ БЕ СИ ПРИБЕРИ ВЕРЕСИИТЕ НАЙ-ПОСЛЕ.
  • 15 Дюбрютрю

    3 0 Отговор
    ЕС ваксинацията върви като във всяка държава намаща собствена ваксина,е кажете ама Израел, ама е те притежават сащ, държава с 3 ваксини... Така става когато 450 млн души са технологично изостанали под вещото ръководство на коминтерна от Брюксел, но пък в правата на ЛГБТ и еднополовите бракове сме НОМЕР ЕДНО, нъл тъй?
  • 16 Морско око

    4 0 Отговор
    Първо,нашите хотелски бизнесмени,да помислят,за предлаганато качество на продукта си.Не ревете,че нямате туристи,а първо си погледнете,хотелските стай в какво състояние са.Не се почистват с месеци,не се сменят чаршафи и калъфки,мизерия,като в концлагер.В ресторантите на хотела,покривки мръсни,вилици и лъжици,неизмити.Безалкохолните сокчета,са някаква пародия,бирата разредена,и не става за нищо.Да изреждам ли още,господа бизнесмени,боклука,който предлагате,на нашето Черноморие,а искате туристи,е на-най туристи изроди.
  • 17 Бай Шиле

    2 0 Отговор
    Бах тая държава дето най важните станаха ресторантьорите и фитнес инструкторите.
  • 18 Васил

    1 1 Отговор
    Ще се сетите а кой ви набута в това блато с 200 вашият любим диктатор.