Last news in Fakti

16 Март, 2021 20:21 5 402 6

Още един проблем с пътнически самолет

  • boeing 787 dreamliner-
  • самолет-
  • проблем-
  • тест-
  • технология

Boeing тества прозорците на пилотската кабина

Още един проблем с пътнически самолет - 1
Снимка: Shutterstock

Появи се нов потенциален проблем с Boeing 787 Dreamliner. Производителят тества дали прозорците на пилотската кабина отговарят на стандартите му. Причината е промяна в технологията на производство, като е добавен заздравяващ слои.

През четвъртото тримесечие на 2020 г. Boeing достави четири 787s. Всички доставки са направени през октомври. Производителят ще провери близо 80 броя Boeing 787s.

„Въз основа на това, което знаем, очакваме доставките на 787 да бъдат възобновени по-късно през първото тримесечие на текущата година“, заяви главният изпълнителен директор (CEO) и президент на Boeing, Дейвид Калхун, по време на представяне на данните за приходите на компанията за четвъртото тримесечие на 2020 г.

Проблеми с въпросния модел имаше и през миналата година. През август стана ясно, че вътрешната обшивка на фюзелажа не би могла да издържи налягането по време на полет. В резултат на това Boeing беше принуден да приземи 8 броя от 787.

През септември вертикалната перка на самолета и хоризонталният стабилизатор също бяха под наблюдение, в допълнение към потенциален проблем с автопилота, както беше съобщено в специален бюлетин от Федералната авиационна администрация (FAA).


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опаа

    8 0 Отговор
    При актуалното икономическо състояние на нашата страна, мога да коментирам тази статия само с: Опааа машалаа, пускай гюбека..
  • 2 ЦИК

    5 0 Отговор
    Няма нищо общо с ваксините Защо го пишите
  • 3 И все пак

    4 0 Отговор
    доколкото разбирам.....е по-надежден от f-35. Иначе щяха да прекратят и неговото производство.
  • 4 ???

    2 1 Отговор
    Те се оказаха авиационният вариант на Фолксваген.Само лъжи за надеждност.
  • 5 фол

    2 0 Отговор
    с този изказ за пореден път се убеждавам, че се изказват хора, които нищо не могат и не знаят. Давате ли си сметка за кого говорите VW .... Boeing ...
  • 6 Шефьор

    0 0 Отговор
    Страничен ефект от "Астра-Зенека" и комунистите в България. Да викат Боко!!