Last news in Fakti

7 Януари, 2013 17:24 827 0

Автобусните билети няма да поскъпват, въпреки по-скъпия дизел

  • билети-
  • дизел

Автобусните билети няма да поскъпнат въпреки скока в цената на дизела, предаде bTV, като се позова на обещание на Националното сдружение на автобусните превозвачи. От началото на годината горивото е с около 5 стотинки по-скъпо заради по-високия акциз.

Новото поскъпване на дизела ще бъде трайно, тъй като не е обвързано с колебанията на петрола на световните пазари, а именно с по-високия акциз.

За автобусните фирми скока в цената на горивото е поредното предизвикателство. След масовото пътуване по празниците сега пътниците намаляват, а с тях и приходите. За да не изненадат клиентите с по-скъпи билети, фирмите обмислят всякакви компромиси в зимните месеци:

„Ще работим, ако трябва, и на загуба, но все пак трябва да оцеляваме. Може би ще съкратим някои линии за зимния период, когато няма пътници”, обясни Галя Топалова - Национално сдружение на автобусните превозвачи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА