Last news in Fakti

26 Март, 2021 05:56 1 681 3

Приемат заявки за финансова подкрепа при наемането на безработни

  • помощ-
  • пари-
  • безработни-
  • работодатели

Работодателите могат да подават документи в бюрата по труда в цялата страна

Приемат заявки за финансова подкрепа при наемането на безработни - 1
Снимка: БГНЕС

Започва приемането на заявки от работодатели, които желаят да получат финансова подкрепа при наемането на безработни, съобщиха от Агенцията по заетостта, цитирани от БНР.

Работодателите могат да подават документи в бюрата по труда в цялата страна до 2 април включително, за да ползват преференции по различни насърчителни мерки за заетост и обучение.

Финансовата подкрепа се предоставя в рамките на Националния план за действие по заетостта за тази година, който предвижда субсидиране на заетостта на поне 1965 новоназначени безработни и над 200 наставници.

Предвижда се ежемесечно да се изплащат до 630 лева за заплата и дължимите осигурителни вноски на всяко наето безработно лице за стаж или чиракуване, или което е с престой в Бюрото по труда над шест месеца на възраст до 24 години или над 50-годишна възраст с основно и по-ниско образование, безработни майки с деца до пет години и други уязвими групи.

Насърчителните мерки предлагат варианти за работа както на пълно, така и на непълно работно време. Продължителността на осигуряваната заетост е различна в различните мерки и варира от 3 до 12 месеца.

Извън стартиралата процедура работодателите могат да кандидатстват и за други преференции и финансови средства за наемане на работа на определени групи безработни, а също и за провеждане на професионално обучение и обучение по ключови компетентности на заети в микро, малки и средни предприятия.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор
    предизборен пиар лъжи на герб БОРИСОВ САЧЕВА
  • 2 тарикату

    4 0 Отговор
    Всички сме безработни, то нещо работи ли като хората?
  • 3 Хитро

    1 1 Отговор
    Хайде офанзивата за ухажване на сигурния гласоподавател с патладжанен 🍆 цвят от уязвими групи в махалата пак започна. Ухажването на ГЕРБ няма край.