Last news in Fakti

23 Април, 2021 23:24 3 376 19

Оставаме без германски туристи до юни

  • германия-
  • туристи-
  • черноморие

Записванията в Германия и на другите пазари за българското Черноморие са в застой

Оставаме без германски туристи до юни - 1
Снимка: БГНЕС

Германските туроператори анулираха почивките до България за началото на летния сезон през май и юни. Това обявиха представителите на компаниите у нас по време на започналия днес Черноморски туристически форум съобщи TravelNews.

Причините за анулираните почивки са, че България се намира в тъмночервената зона на германския Интитут "Роберт Кох" като високо рискови страни с разпространение на OCVID-19. Отделно няма ясен сигнал от здравните власти как ще се влиза в страната през летния сезон. Проучване на DER Touristik сред германските туристически бюра показва, че България не е в топ 10 на дестинациите за пътувания през това лято. Основните са за почивки във вътрешността на Германия, Австрия, Австрия, Швейцария, Италия, Испания, Гърция, Кипър, Италия и Хърватия.

Записванията в Германия и на другите пазари за българското Черноморие са в застой, обяви Нина Чамова, генерален мениджър на "Сънтурс", която е представител на германския туроператор Alltours, полския Rainbow и словашкия Globtour за България. Според нея Гърция, Турция и Кипър се рекламират много добре като безопасни дестинации. Докато България няма никаква реклама в тази посока.

Иван Грошев, управител на МТС България посочи, че голяма част от записванията отиват към 2022 г. и повече гледат към следващия, а не предстоящия сезон. Компанията е представител на германския туроператор FTI, британския Jet2Holidays и руския "Coral". Грошев не вижда отварянето на руския пазар и тази година. Британският концерн вече отложи програмата си за 24 юни и анулира всички почивки за началото на сезона. Грошев очаква България да попадне в жълтия коридор във Великобритания, което означава да не е сред безопасните дестинации за пътувания през лятото.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пройчо

    21 0 Отговор
    ангелкова,мариана и боко да си разплетат чорапите от ужас:))...
  • 2 НЕ БГ ЧЕРНОМО

    33 8 Отговор
    А дано.
    Дано никой не дойде тук.
    Дано фалират всички хотелиери, ресторантьори и концесионери.
    И без тях ще съмне.
    След тях ще дойдат истинските хотелиери и ресторантьори, които знаят как се привличат клиенти, а то е с ниски цени и качествена услуга. Умишлено не споменавам концесионерите на плажовете, защото те са тотално излишни. Всеки плаж трябва да се поддържа от общината, към която принадлежат, а най-хубави са дивите плажове.

    Коментиран от #8, #10

  • 3 Украинка

    7 7 Отговор
    Немците се готвят за Източния фронт .Не е време за почивка.

    Коментиран от #4

  • 4 tewbng

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Украинка":

    Ми значи, че билетът им ще е еднопосочен, защото няма да се върнат оттам и черноморието пак ще остане празно. Ха ха ха.
  • 5 Лекия

    17 5 Отговор
    Дано и зимата да е затворено и 2022 да е също ялова откъм чужди туристи. Важно е и зимата да няма туристи, защото мутрите имат хотели в зимните и летните курорти, а не бива да им се оставя място за дишане! Нека се запознаят с българския турист и нека българския турист определи качеството на услугата. Сигурен съм, че който се разбира от работата ще остане доволен, хвален и посещаван, а останалите, като Джеки Чан от Слънчака, дето скочи да рита туристка и си седна на ... да си събарят котурите!

    Коментиран от #12

  • 6 честен ционист

    7 1 Отговор
    Баце се обади на Меркел и стана тя, каквато стана.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ЛЕТ МИ БИЙ

    9 1 Отговор
    ...ТО БЕШЕ ОЧЕВИДНО ПРИ ТЕЗИ КАНДИДАТ МИНИСТЪРИ НА ТУРИЗЪМА😂😂😂И КУЛТУРНОМАСОВАТА ДЕЙНОСТ⛲⛲⛲⛲
  • 10 Хал хабер си нямаш от бугаротуризъм!!!

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "НЕ БГ ЧЕРНОМО":

    И няма да могат да си купят нови автомобили(от 300 000 хилки нагоре),поради факта,че са неработещи и няма как да изперат пачките от между гипскартона и стената!
  • 11 Иван

    7 2 Отговор
    СУПЕР
  • 12 Бг турист

    19 4 Отговор

    До коментар #5 от "Лекия":

    Късно е чадо, закъснел си. Даже и българина вече не иска да стъпи на почивка при мутрохотелиерите. Повечето видяха какво е по гръчко и турско и вече не можеш ги върна обратно, та ако ще квот'ще да е. Знам по себе си. ''Изработят'' ли ме веднаж някъде, повече не стъпвам там. А пък достатъчно приятели имам на които споделям перипетиите си . Та дето се вика- обменяме опит и взаимно се пазим. И така, от доста години вече не почивам в България . И докато съм жив няма да почивам. Децата ми -също. А как ще се оправят мутрохотелиерите... ''ич ма не бОли шлифера''.

    Коментиран от #15

  • 13 ЛД Баба

    4 1 Отговор
    Ше оправим работата. Парада на дъгата ще го преместим на нашето черноморие и като тръгне купона..... елате ни вижте!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Е и

    1 0 Отговор
    Не ние, а ТЕ!!! Аз хотел/и нямам, бар/ове, ресторант/и, бардак/ци също така че: МЕС-ТЯ!!!
    А защо у Гърция ще има??? - ей на това отговорете, знаете, но мълчите.
  • 17 Vladi

    6 0 Отговор
    Оставаме без германски туристи до юни , а до август оставаме без всекакви туристи
  • 18 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    2 0 Отговор
    Хич не ме е еня и на крачола ми също...!!! Да си пърдят на воля у Кьолн,Франкфурт,Дюселдорф,или където си искат...!!!.....
  • 19 Митко Калитко

    0 0 Отговор
    То и аз предпочитам в Гърция и Кипър.