Last news in Fakti

27 Април, 2021 23:31 2 962 13

80 млн. лв. изплатени на бизнеса за две седмици

  • левове-
  • бизнес

Подкрепа в пандемията за икономиката

80 млн. лв. изплатени на бизнеса за две седмици - 1
Снимка: БГНЕС

За преодоляване на негативния ефект от въвеждането на извънредното положение в страната и последвалите икономически последици от кризата Министерството на икономиката (МИ) инициира пакет от мерки и действия за подпомагане на българския бизнес. В изпълнение на поетия ангажимент ускоряване на процеса по предоставяне на подкрепа за бизнеса, при пълна прозрачност на процедурите, за периода от 9 април до 23 април 2021 г. в системата на МИ бяха предприети следните действия:

По процедурата "Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19" са изплатени общо 191,1 млн. лв. по 23 526 броя договора.
По процедурата "Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19" са изплатени 25,5 млн. лв. по 190 броя договора.
По мярката "Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки, чрез прилагане на схема за подпомагане от Национална агенция за приходите" са разплатени 104,3 млн. лева.
По процедурата "Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19" са постъпили 6 090 проектни предложения с общ размер на заявената помощ 304,5 млн. лева.
ББР е потвърдила 42 583 броя кредити в общ размер на 192,8 млн. левa. За последните две седмици ББР е потвърдила нови над 4 000 кредита за над 20 млн. лeвa. Средната стойност на одобрените заеми е почти 4 500 лeвa.
Договорени портфейлни гаранции с 9 банки с общ размер 795 млн. лева. Потвърдените от ББР за гарантиране кредити към 23 април 2021 г. са близо 1 500 броя с общ размер, възлизащ на 218,8 млн. лева. Напредъкът по Програмата за последните 14 дни възлиза на близо 20 млн. лева.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    5 17 Отговор
    Но хората в бг ПАК са недоволни 1000 пъти повече да им дадат безвъзмездно пак ще са недоволни

    Коментиран от #4

  • 2 Гост

    23 1 Отговор
    А на служителите ? На работниците ?

    Коментиран от #3

  • 3 Аноним

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    На тях четвъртит да им засяда
  • 4 Фирма Боков Трън!

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Аноним":

    А на чекмеджето колко милиарда изплатиха?

    Коментиран от #8

  • 5 Стария Софиянец

    8 0 Отговор
    Аз получих от трите най-дългото .
  • 6 Дават се пари на Наши фирми и наши хора

    7 0 Отговор
    Който връща обратно на "Благодетеля", никой друг няма шанс!! За това толко спешно преди "тръгване" от ВЛАСТА се раздават мимиони, за последно!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Anonim

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Фирма Боков Трън!":

    Това е постановка парите са му в банки

    Коментиран от #9

  • 9 Келеш

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Anonim":

    Постановка си ти
  • 10 Крадене крадене крадене

    3 0 Отговор
    Крадене крадене крадене.... Абе що кьт фалирва семейна фирма НИКОЙ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА А ТИЯ С ПОРШЕТАТА ЛАМБОРГИНИТАТА НЕ ИМ ДАВАТ ДА ФАЛИРАТ...
  • 11 Пламен С

    2 1 Отговор
    Думата 'Бизнес', е много субективно понятие. На кой точно 'бизнес' са изплатени тези пари? Бойко, тебе питам, бе т. лупе майчин?
  • 12 ПИАР

    0 0 Отговор
    НИКАКВИ ПАРИ НА НИКОГО . НЕБЛАГОДАРНИТЕ ГЛУПАЦИ ДА СЕ ОПРАВЯТ САМИ ДА ИЗЛЯЗАТ НА ПЛОЩАДА ИЛИ ДА ОТИДАТ ПРИ НИНОВА И МАНОЛОВА ИЛИ РАДЕВ
  • 13 лъжа

    0 0 Отговор
    Стига лъгахте, давате на герберски фирми.