Last news in Fakti

8 Май, 2021 15:05 7 352 64

На какви цени ще почиваме на морето това лято

  • почивка-
  • цени-
  • море

Комплексите по морето отново се надяват преди всичко на български туристи

На какви цени ще почиваме на морето това лято - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Лято с много неизвестни вече е на прага на морските ни курорти. Официално туристическият сезон започна, но голяма част от хотелите още не работят. За да компенсират отлива на гости от чужбина, ще се опитат да привлекат българите с атрактивни оферти. Цената на почивката от палатката до луксозната стая провери Нова ТВ

Въпреки че туристическият сезон официално стартира на 1 май, в Слънчев бряг отворените хотели се броят на пръстите на едната ръка. Много от резервациите бяха анулирани и собственици на хотели отложиха отварянето им поне с месец.

„В момента попаднахме в окото на геополитическата буря. Със заповедите за спиране на самолетите от Руската федерация, със заповедта на Ердоган да дадат минимални цени на украинците, ние сме обречени. Защото проспахме времето, тези начални дати, тези PCR тестове, това, което се случи, беше прекрасно. Сега могат да влизат туристи с антигенни тестове и пак има едно недомислие. Здравният министър беше обещал за децата до 12 години, сега и те ще влизат с PCR тестове”, посочи зам.-председателят на БХРА Веселин Налбантов.

Това според хотелиери е основна причина за анулирането на резервациите, тъй като PCR тестовете значително оскъпяват почивката у нас на чуждите гости. Затова търсят варианти да започнат да запълват базата си с български гости най-рано след средата на месец юни.

„Българите винаги са добре дошли при нас. Както миналата година, и тази ще постараем да им дадем по-добри условия, дори по-добри и от тези на чужденците”, добави Налбантов.

Обмислят варианта да предлагат почивка за седем дни на цената на пет, както и допълнителни атракции. В повечето пакети е включен безплатен чадър и шезлонг на плажа, които обаче тази година няма да бъдат с по-ниски цени, засега.

Причината за скъпите чадъри и шезлонги е, че подготвените промени в Закона за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК) няма как да бъдат приети от новия парламент преди разпускането му. Текстовете преминаха обществено обсъждане, но още не са внесени в Народното събрание, въпреки че летният туристически сезон вече е открит. От Министерство на туризма обясниха, че това не може да се случи, тъй като новите депутати са им забранили работата по всички видове концесионни процедури. Повечето концесионери не искат да намаляват цените на плажните принадлежности, тъй като не им излизали сметките.

Безплатни ще са част от атракциите на къмпинг „ Градина”. Там всеки гост, наел бунгало, ще може да се възползва от редица бонуси.

„За гостите на бунгалата предлагаме безплатни чадъри и шезлонги, които са разположени пред всеки сектор с бунгала. Също така, имаме водни забавления - волейбол, плажен волейбол, плажен фитнес на пясъка и детска площадка”, обясни Елена Пинелова от къмпинг „Градина” в Черноморец.

Всяко от бунгалата предлага напълно оборудвана кухня, барбекю, спалня за от двама до шест човека.

„Цените варират. Миналото лято бяха 30 лева на човек през месец май, достигайки до 80 лева на човек през силния сезон - юли и август”, каза Пинелова.

В хотел в Приморско очакват първите си гости към края на месец май. Мястото за настаняване се намира само на метри от морския бряг, а собствениците са подготвили различни пакети, за да задоволят интереса на всички, решили да почиват при тях.

„Имаме пакети за по-дълъг престой и такива за по няколко дни. Цените варират и в ниските, и във високите сезони от 40 до 70 лева на човек, с включена закуска”, каза собственикът и управител на хотела Пламена Иванова.

Като допълнителни бонуси са ползването на чадър и шезлонг край басейна, осигурени са безплатен интернет и паркомясто. Задължителни остават противоепидемичните мерки

„Маска, ръкавици и други. Хигиената е на високо ниво”, добави Иванова.

В Поморие, както и в повечето населени места по Черноморието, все още е рано да се каже какви ще бъдат цените на храната в крайбрежните ресторантчета, тъй като повечето са все още в процес на подготовка. Браншът в черноморското градче обаче е обединен около посрещането на българи, които ще изберат да изкарат лятната си ваканция при тях.

„Основното, на което ще обърна внимание на българския турист, е че нашето Черноморие е много по-добро и нашите плажове са много по-добри от гръцките. Най-малкото, което е - няма го това висене по границите. Палят си колата, пристигат за няколко часа в Поморие, настаняват се и веднага са на плажа. Заведенията са отворени, обслужването вече е на ниво. Всеки си е направил своите разчети и сметки от миналата година, че наистина трябва, освен всичко друго, да повишим и качеството на обслужване”, каза кметът на Поморие Иван Алексиев.

За своята ваканция сами ще се грижат къмпингарите. През тази година избралите екоплаж „Корал” ще могат да разполагат палатки, кемпери и каравани без да искат разрешение от главния архитект на Община Царево.Това стана възможно, след като любителите на природосъобразния начин на плажуване осъдиха общината.

След четири години дела съдът постанови, че текстовете на общинската наредба са нищожни и всички къмпингари, които са били глобени през последните две лета, трябва да бъдат обезщетени.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутраген

    95 4 Отговор
    И ся кво да спасяваме на мутрите хотелите ли?
  • 2 Путинист

    34 35 Отговор
    Заобичах Путин. Слава на Путин, че спря рускините да ми се лигавят тука.

    Коментиран от #58

  • 3 Гост

    79 10 Отговор
    За какво да ходя на кафявото море като има Гърция? Да гледам мутри, коли по тротоара? Храна с изтекъл срок?

    Коментиран от #46

  • 4 Българин

    51 2 Отговор
    Много е просто,НЯМА ДА ПОЧИВАМЕ.Почивката с близки,къде къде е по-добра,релаксираща и по-икономични!

    Коментиран от #19

  • 5 Пучо Капучо

    58 7 Отговор
    Не знам. Аз няма да почивам на черноморието ни, щото там много главорез, много нещо...Има и други места за отдих. А, които ще ходят там - приятна почивка.
  • 6 Mhm

    56 8 Отговор
    Добре дошли ли?!! Обичам българското черноморие, но вие наглеци-алчни ме отказахте от него преди години с безумните си цени, никаквото обслужване, селташкото отношение... . Изобщо няма да ви спасявам сезона, а ще се спася другаде, където ще получа адекватен отношение и обслужване на това, което плащам за да си почина.

    Коментиран от #30

  • 7 Фикус

    34 4 Отговор
    На какви цени ще почиваме на морето това лято? Е,ХАЙДЕ,СЕГА! НА КАКВИ ЦЕНИ? АМИ НА ЕВРОПЕЙСКИ,БРЕ! ЕВРО. ЕВРОЦЕНИ. 5000 ЕВРО НА НОЩ. ОБЯВЕНО Е ВЕЧЕ.
  • 8 Стефан

    44 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Българите винаги са добре дошли при нас. Защо ли не ти вярвам нагло хотелиерче, разбери НЯМА да дойда при вас, за НИЩО на света, когато се научите като турците да работите тогава МОЖЕ БИ.
  • 9 Питам се аз

    33 5 Отговор
    Какви цени, какво Лайноморие ?
  • 10 Цирка свърши отдавна

    26 4 Отговор
    На беге море никогиш то не че съм и ходил де😂😂😂😂по добре да цепя дърва поне е по полезно за мен
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 мани мани

    10 34 Отговор
    надяват се на български туристи и ще ги получат! какво по-хубаво от това да си почиваме на нашето си моренце?!
    цените ще са съобразени и изобщо българите имат уникалната възможност отново да идат на морето ни! и миналото лято така беше и си беше върха! отново ще дойдат румънци и поляци, и всичко ще си бъде супер ...
  • 13 Бг турист

    19 5 Отговор
    Ще ходя на море на язовир Искър!
  • 14 sagittarius

    9 0 Отговор
    Защо не, ама след изборите! Лято дъъълго!
  • 15 Джери

    24 4 Отговор
    На море ще ходя на река Арда. С въдица за мряна,кефал и пастърва. Ще се чипкам в бистрите води.

    Коментиран от #24

  • 16 Фери

    34 5 Отговор
    Бряг с криминални мутри.
    В Гърция няма мутри,няма и полицаи работещи с мутрите
  • 17 Фери

    29 3 Отговор
    Бряг с криминални мутри.
    В Гърция няма мутри,няма и полицаи работещи с мутрите
  • 18 Бай Киро

    39 2 Отговор
    Абе, мутрите по морето , нема ли да фалирвате вече ? Какво чакате , селтаци прости ?!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Няма да почивам. ...

    17 3 Отговор
    Камо ли на море в БГ.
  • 21 ТуТуриста

    26 2 Отговор
    На курорт тип областен градски център не стъпвам! На плаж отрегулиран тип "столова" с чадъри - също! Така че... Бутай!!!
  • 22 Гост

    4 21 Отговор
    Заведенията са отворени, обслужването вече е на ниво. Баш като в Гърция - избор от десет вида риба, три вида скариди и два калмари нали другаре?

    Коментиран от #47

  • 23 Гост

    19 3 Отговор
    „Българите винаги са добре дошли при нас. Както миналата година, и тази ще постараем да им дадем по-добри условия, дори по-добри и от тези на чужденците”, добави Налбантов.******** Разчовствах се. Още малко и ще ми свалят цената до нивата за немските сволочи!
  • 24 БББ

    32 1 Отговор

    До коментар #15 от "Джери":

    Ахааа.....като огладняха се сетиха за българите,че и те били туристи.....добре дошли били и атрактивни лъжи даже ще пускат!
    ....Утре малко ако се пооправят нещата ..всичко по старо.....брадвата,лошото обслужване,и.т.н !
    Да пукнете от глад мутри(собственици на хотели) !

    Коментиран от #27

  • 25 БУЛГАР ТУРИСТ

    6 2 Отговор
    ...БЪЛГАРИТЕ В ИНДИЯ..ИНДИЙЦИТЕ НА БГ.ПЛАЖ👙👙👙
  • 26 .......

    19 2 Отговор
    НА ФЕКАЛНО МОРЕ ФЕКАЛНИ ТУРИСТИ ,ПЪБКРОЛ С ПИЯНИ АНГЛИЧАНИ ,МУТРИ С ПЛАТЕН ПАРКИНГ
  • 27 Мутра от глад нема да пукне

    16 1 Отговор

    До коментар #24 от "БББ":

    Щот те не се хранят но виж от липса на дрога алкохол лимузини и мутреси тва ше ги довърши😂😂😂😂😂
  • 28 NikNay

    16 1 Отговор
    Качвам се на самолета и за часи петнадесет минути съм Сплит ..... Няма стред няма напрежение !
  • 29 Бойкот

    21 2 Отговор
    Простаци завзели курорти, на които баща ми прост войник е строил за "Слава на Родината" ! Няма да стане! За хотел купен за 16 евро, обновен с кръвта на невинния българин, няма да стъпя! Не искам тъпоъгълници да ми се правят на мутри в краката! Копия си басейн, а те да се къпят с "милия" собственик!
  • 30 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Mhm":

    Ами самп като прочеъеш това трябва да се откажеш въпреки че аз на нащо море не съм стъпвал от 20г
    Българите винаги са добре дошли при нас. Както миналата година, и тази ще постараем да им дадем по-добри условия, дори по-добри и от тези на чужденците
  • 31 Или на туркия или никъде не отивам

    3 7 Отговор
    И те така
  • 32 клиент на хотел

    11 0 Отговор
    Моля, не ползвайте израза "гост на хотел"! Всички знаем какво е гост.
  • 33 Наблюдател

    10 0 Отговор
    Само продуктът, имитиращ нещо направено от мляко, в капана е безплатен.
  • 34 Павел Пенев

    5 0 Отговор
    Това лято ще се почива безплатно, сметка на дадените милиарди за ваксини.
  • 35 Българин

    14 5 Отговор
    Баш ме брига за това кой и как щял да почива.
    Живея на 100 метра от плажа във Варна и ми е през...
  • 36 Монтанчанин

    25 1 Отговор
    Като имаше чужденци,българите беха незнам кое си качество,а сега сме важни,да го д...те,да ви спасяват чуждицата вие на Тех им правихте сви...ки.Не требва никой Българин да ходи за да разберат че на чуждицата не всеки път може да разчитат.
  • 37 Джони Факалот

    2 11 Отговор
    Връщам се от Дружба , 80 лева на човек за олинклузив, без особени забележки. Цените във върховия сезон стигат 170. Евтини цени има в разни дупки , в каквито и Левски не се е крил.

    Коментиран от #39

  • 38 Хахахаха

    8 4 Отговор
    "че нашето Черноморие е много по-добро и нашите плажове са много по-добри от гръцките" 😲🤭😲🤭😲🤭😁😁😁😁😁😄😄😄😄😄😂😂😂😂😮😮😮😮🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️ХАХАХАХА
  • 39 Бг Турист

    13 3 Отговор

    До коментар #37 от "Джони Факалот":

    Ми че ти едвам си си платил таратора и спеченото пиле с прегорелите картофи бе. 40евра на човек...за тия пари едно семейство в Гърция наораво се освинва от морски дарове бе, капут сплескан. А на Дружба ходят само селските бекове, с ВЕФчето на рамо и ла.няните цървулки .

    Коментиран от #52

  • 40 Суеко

    13 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Основното, на което ще обърна внимание на българския турист, е че нашето Черноморие е много по-добро и нашите плажове са много по-добри от гръцките''..АБЕ ЕЕЕЕЕИИЙ. АБЕ ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ БЕ. Та ги плещите едни такива.Това бе вицът на годината...то бива-бива, ама ептен изперкахте бе. Слезте на земята, АЛЛЛООООУУУУУУУУ....
  • 41 Суеко

    22 3 Отговор
    Нямa пo-гoлeми глупaци oт Бг хoтeлиeритe, кoитo ce нaдпрeвaрвaхa дa cтрoят лукcoзни кaзaрми, кaтo cи миcлeхa чe вcички бoгaтaши нa cвeтa щe aхнaт, кaтo видят Cлънчaкo или другитe чудoвищa, нacтрoeни пo мoрeтo и вкупoм щe ce юрнaт нa Гoв...мoриeтo, зeр тe тaкoвa чудo нe ca виждaли и в cънищaтa cи. Зaтoвa и нaбихa цeни, дeтo caмo будят cмях. Дa иcкaш 500eврa нa дeн зa някaквa дупкa, дeтo ce прoвeтрявa вeднaж ceдмичнo. Чaршaфитe - oмaзaни c кaкви ли нe тeлecни тeчнocти( и твърдocти) и ce пeрaт oт ceзoн нa ceзoн. Дa хрaниш нa oл инклузив c тaрaтoр и кюфтaци oт прeмлeни кaрнaци, вмecтo дa прeдлaгaш прeceн чeрнoмoрcки oктoпoд c кeтчуп или coфийcки кaлкaн. Дa иcкaш 70лв зa чaдър(oтдeлнo шeзлoнгa), дa пoиш мoрни туриcти c мин.вoд пo 20лв/лт.....Ми кa нeмa дa ривeти бря. Шa ривeти нe, aми кaт' кaрпaтcки вълци шe виeтe. Хaк дa ви e ceгa..
  • 42 ИСТОРИК

    6 11 Отговор
    Почивка на Приморско за двама за 10 дни. 150 лв за бензин. 200 лв за квартира с тв, хладилник, интернет и баня. 500 лв за ресторант вечер и баници, мекици и гевреци сутрин. Плаж - безплатен. Общо 850 лв! Пенсиите ни са 2 по 1440=2880 лв. Значи отивам три пъти по 10 дена!

    Коментиран от #43

  • 43 Бг Турист

    16 0 Отговор

    До коментар #42 от "ИСТОРИК":

    Па като се събуди...целия плувнал в пот...чаршафа на масур м/ду краката на бабата. Абе сънувал си кошмари явно. Особенно това с размера на пенсията...
  • 44 ИСТОРИК

    3 7 Отговор
    На морето цяло лято е ладовина бре тъпанар. Не си ли ходил досега. А пенсията ми е 2500 лв ама засега дават само тавана?

    Коментиран от #45

  • 45 Ал Бунди

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "ИСТОРИК":

    Бе като гледам, то вътре в кратуната ти май е най-голема ладовината. Ама то щото силен ветар фучи в нея, та за това. Айде бегай да гърлиш бабата и утре като се събудиш, събери некоя и друга стотинка за млекце да си купиш. И бодни некой и друг стрък домат, да има ко да мезиш у жегите, докато се избистри барата след селските биволе. Че да се оладиш после и ти.
  • 46 юрист

    2 8 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    И кой ви кара да посещавате мизерните кимизарници, вместо 5 звездните хотели с качествена храна и качествени турситически услуги, или казвате- гроздето е високо и затова е кисело, м;0
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Турмеготвач

    9 0 Отговор

    До коментар #47 от "юрист":

    Гурме ресторант..ако знаеш какво ти сервират, ще върнеш всичко, дето си ял последните 10 години. Глей го па тоа..абе тва ахмаците немате свършане бе. Баш у тоя ресторант съм бачкал и ако знаеш каква е мизерия отзад...ама ти си вервай иначе. Хлебарки, плъхове като котки и каква ли още не гад пъпли там.А на собственика му дреме на пуловера..
  • 50 123

    5 0 Отговор
    Ха ха ха та значи евитното им бунгало струва от 180 до 480 лв на ден, тези хотелиери имат стотици начини да одерът котката, на който им се върже на лъжите.Хотелска стая се продава за една цена не за колко легла и човека ще бъдат в стаята. Докато не разерът че цената на стаята е 30 до 80 лв а не едно от шесте легла са от 30 до 80 лева в стаята.Отделно са храната и чадърите.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ДАМБОЧУКЧА

    6 2 Отговор

    До коментар #39 от "Бг Турист":

    МУТРЕНСКИТЕ ЦЕНИ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ, НЕ ХОДЯ НА ЛАЙНОМОРИЕТО, МУТРОМОРИЕ. ХОДЯ НА ХАЛКИДИКИ И СРЕДИЗЕМНОМОРСКА ТУРКИЯ. ДА ДУХАТ СУПАТА МУТРИТЕ!!!!!
  • 53 варна

    7 0 Отговор
    Има още плажове не пипнати от "концесионери" там ще ходя. И ако не смърди на лай*но скара ще ми е топ дестинация. Ако пък отивам на почивка за по-дълго ще е извън България. Мжду другото половината готвачи по бг хотелите вече са от "махалата" . Не знам от преди колко години са си мили ръцете, с които ще ти сложат шунка за 2 лева килото на шведската маса.
  • 54 гоям кеф

    4 0 Отговор
    Миналата година не ходих, Тази ако се ваксинирам може и да отида в края на лятото.Като гледам цените ,вместо да ги намалят те са ги вдигали,е как да чакат повече посетители.алчна му работа и после когато някой случаен турист се излъже да влезе в хотела ни заапочваме да пляскаме сръце.
  • 55 кауфландски

    5 1 Отговор
    Кaуфлaнд игрae курвягин. Днec нa рaфтa c винa нa Търгoвищe ca нaмaлeни чeрвeнo, бялo и рoзe c цeнa 4.99лв и oбoзнaчeни c eтикeти - кaктo в брoшурaтa. Нo мeжду вcичкитe нa рaфтa зa нaмaлeниe e нaврянo и бялoтo винoтo Трaминeр ! Бeз eтикeт c цeнa 5.89лв. Бaлъцитe дa кълвaт, a мoшeницитe дa пeчeлят чрeз търгoвcки нoмeрa !

    Кoгa тия мaгaзини щe ги пaлним и дa cи oбирaт пaрцaлитe към тaм oт дeтo ca дoшли.

    Коментиран от #64

  • 56 Админ

    8 0 Отговор
    Е с 800 лв заплати какви българи очаквате ви се чудя.

    Коментиран от #60

  • 57 смях

    4 0 Отговор
    „Бългaритe винaги ca дoбрe дoшли при нac. Кaктo минaлaтa гoдинa, и тaзи щe пocтaрaeм дa им дaдeм пo-дoбри уcлoвия, дoри пo-дoбри и oт тeзи нa чуждeнцитe”. В това изречение се вижда отношението към българския турист - като някакво различно животно от "нормалния" турист. За това "нема да им стъпим" на лайноморието!
  • 58 beast

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Путинист":

    Явно не те е лигавила рускиня ...
  • 59 НОВО ПЕТ

    0 2 Отговор
    СЪНИТО И ЗЛАТНИТЕ НЕ СА ЗА....МИЗЕРНИЦИ
  • 60 НОВО ПЕТ

    0 1 Отговор

    До коментар #56 от "Админ":

    ЩО ВЗИМАТ ТОЛКОВА....А ДРУГАРИ

    Коментиран от #63

  • 61 НОВО ПЕТ

    1 0 Отговор
    бсп МИЛИАРДЕРИТЕ с техните огромни хотели по морето и това лятоше ГРИЗНАТ дръвцето
  • 62 Гост

    1 0 Отговор
    Четох в едно интервю, че в област Несебър имало 40 000 жилищата, собственост на чужди граждани. От тях 37 000 били на руснаци. Ако спрат полетите от Русия, от къде се очакват приходи това лято? От летовници, от Бевърли Хилс ли? От някой богаташи, сменили си резервациите на Кайманите, с такива в Обзор ли?
  • 63 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "НОВО ПЕТ":

    Защото в България трябва да се мизерства, за да са изкушени българите да ходят да работят евтино на запад.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.