Last news in Fakti

28 Януари, 2013 16:56 1 363 2

Московски договори повече инвестиции от Луфтханза Техник

  • московски-
  • договори-
  • инвестиции-
  • луфтханза техник
Московски договори повече инвестиции от Луфтханза Техник - 1
Снимка:БГНЕС

Луфтханза Техник продължава с инвестициите в нашата страна. Това бе договорено по време на визитата на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски в централата на компанията в Хамбург. От Луфтханза Техник планират да съсредоточат голяма част от дейността си за Европа в нашата страна. Очаква се общия брой на заетите в дъщерната фирма на летище София да надхвърлят 800 души в следващите месеци, а инвестициите ще бъдат насочени към нова техника и разширяване на ремонтните халета.

„Основна цел за нашето правителство е да създаваме условия, за да могат инвеститори от такъв мащаб да изберат нашата страна”, каза Ивайло Московски. По думите му той ще съдейства за задълбочаването на тези връзки и се надява компанията да продължи да разширява дейността си в България, защото е пример за сериозен инвеститор. От Луфтханза посочиха, че са впечатлени от високоподготвените специалисти, с които разполага нашата страна и доброто сътрудничество с Техническия университет в София и Пловдив.

„Това, което „Луфтханза Техник” постигна в България през последните 5 години е наистина впечатляващо. Направени инвестиции от над 40 милиона евро, създадени над 600 работни места и обособяването му сред най-мащабните и модерни съоръжения в Европа”, допълни министър Московски. Представителите на немската компания посочиха, че част от тези резултати се дължат на политическата стабилност и икономическата сигурност, която има България през последните години. 

По време на визитата си министър Ивайло Московски се срещна със старши вицепрезидента на въздухоплавателни средства Зьорен Щарк и главения изпълнителен директор – продукти, услуги и ИТ сектор Томас Щюгер, като имаше възможност да се запознае с цялостната дейност на компанията.

“Луфтханза Техник” АГ е сред водещите компании в поддръжката, възстановяването и капиталните ремонти на самолети с над 26 000 работници и повече от 4,1 млрд евро приходи за последната година.

През последните години дъщерната компания в София е инвестирала над 40 милиона евро за развитие на своята ремонтно-техническа база на летище София и превръщането й в една от най-мащабните в Европа. През 2011 и 2012 г. тя добави към своите 2 високо-технологични линии за обслужване на самолети още 3. Разширението на съоръжението на летище София позволява обслужването на 6 самолета едновременно и реализирането на 60 тежки ремонта на година.

В резултат на постиженията на съоръжението в София, компанията–майка (Луфтханза Техник” АГ) взе решение за базиране централите на повечето стратегически отдели именно в България.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 икар

    1 0 Отговор
    Евтина работна ръка и съдружник ТИМ. Наистина добър бизнес... :-)
  • 2 може

    0 0 Отговор
    Московски щеше да договори, ако от него зависише нещо.