Last news in Fakti

21 Май, 2021 18:32 2 303 27

България представи готовността си да посрещне руски туристи

  • руски туристи-
  • туризъм-
  • летен сезон

Главната цел на форума беше да представи готовността на страната ни да посрещне руските туристи през летния сезон като безопасна, спокойна и атрактивна дестинация

България представи готовността си да посрещне руски туристи - 1
Снимка: БГНЕС

Тази седмица се проведе вторият дигитален форум „България – Русия: многопланово регионално партньорство“. Темата на събитието беше „Туризъм и култура“. Проектът се реализира съвместно от Центъра на промишлеността на Република България в Москва, Националното туристическо представителство на Република България в Руската федерация и Българския културен институт в Москва.

Главната цел на форума беше да представи готовността на страната ни да посрещне руските туристи през летния сезон като безопасна, спокойна и атрактивна дестинация. В разговорите бяха представени нови програми и предложения, подготвени от българския туристически бизнес за гостите от Русия, както и редица български общини със своите привлекателни за туристите обекти и ваканционни събития. На двустранната среща бяха обменени добри практики на компании от България и Русия, бяха представени и интересни направления, които се разработват в момента от руския туристически бизнес.

Във форума взеха участие над 80 представители на федерални и регионални администрации и туристически организации, български и руски туроператори, хотелиери, висши учебни заведения, заинтересовани структури от руска и българска страна, които представиха своите организации и заявиха интерес към взаимноизгодно сътрудничество.

Подчертан интерес предизвикаха темите за бъдещо партньорство в областта на деловия туризъм, балнеологията и оздравителния туризъм, партньорството между общини и региони в България и Русия като основа за активизиране на туристообмена и културната дейност, засилване на контактите между висши учебни заведения, в това число и такива с преподаване на туризъм, активизиране на обмен на организирани детски групи и др. Информационен пакет с контактната информация на участниците и презентациите, направени по време на онлайн събитието, ще послужи като добра основа за улесняване на бъдещи контакти и подготовката на съвместни срещи и събития.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    30 4 Отговор
    Готовността на родните пишман хотелиери е ,че са Метнали на пясъка две европалета и забучили един чадър за украса.

    Коментиран от #7

  • 2 честен ционист

    12 28 Отговор
    Не може да посреща никакви руски туристи, тъй като в сертификата за ваксинация трябва да е поместена само валидна за ЕС ваксина, а в Русия друго освен Спутник няма.
  • 3 6585

    10 39 Отговор
    Стига с тия руски туристи! Децата втора година не ходят на училище заради епидемията, най-бавно се ваксинираме, за да дойде руската сган. Това е гавра с нас!
    Да си ходят рамките в Крим.
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    28 6 Отговор
    С Какво ще ги привлечете???Това са хора с повече пари от вас,нима мислите,че с мръсен пясък и крясъци!Оцветено в кафяво крайбрежие може да привлечете ЧУжденец с пари!Ние ходехме и ходим,но в семейни хотели и никога в тези големите хотели!Вярно плажната ни ивица,като пясък е по качествена от гръцкия камънак,но всичко друго е далеч ,далеч от Тяхното гостоприемство и елегантното измъкване на пари от летовника!А,турското море е Супер класа на никакви пари!

    Коментиран от #16

  • 5 Светослав

    25 2 Отговор
    Твърдо против съм да ваксинираме чужденци. Аз, като ходя някъде да си ми поели разходите! Ясно, че тук идва утайката на запада, и тук там някой добър турист. Една бира на Слънчев Бряг е 3,00лв,а колко струва в Англия, Германия. За обслужването няма защо да говорим, защото няма кадри, всичко що е читаво, не е тук
  • 6 Русенец

    10 15 Отговор
    Нямам нищо срещу руснаците, но защо усилията се насочват точно към примамване на руските туристи? По данни от 2019 г, най-много чужди туристи, посетили България, са румънците (над 2 млн), следвани от турците (1,6 млн), трети са гърците (1,3 млн), следвани от германците (почти 1 млн), а руснаците са чак на девето място с 460 хил туристи, посетили страната ни.

    Коментиран от #8, #25

  • 7 Русенец

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пръц":

    И ежедневно дезинфекцират хотелите с белина, която се излива в канализацията, до плажа. После, ти плуваш в това море и ходиш да си лекуваш поредният обрив.
  • 8 Наблюдател

    11 2 Отговор

    До коментар #6 от "Русенец":

    Румънците са транзит за Гърция и Турция.

    Коментиран от #19

  • 9 123

    17 4 Отговор
    Те българските туристически бизнесмени са готови да посрещанат Руски Туристи, но Руските Туристи не са готови да ги ограбват в България и се готвят да пътуват за Турция и Гърция. За 2019 седем милиона в Турция и шест стотин и единайсет хиляди в Гърция, един милион и двеста хиляди във Тайланд, 1 милион в ОАЕ, два милиона и половина в Украйна, милион и сто хиляди в Полша са руските туристи.
  • 10 Рошко

    12 2 Отговор
    Ами да изгодно още дипломати и да чака туристи от обора
  • 11 Рошко

    12 4 Отговор
    Ами да изгони още дипломати и да чака туристи от обора
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 123

    2 0 Отговор
    Visa, международната разплащателна компания, публикува своето проучване на Visa Global Travel Intentions и разкри колко пари харчат хората от Русия за пътуване. Между 2016 и 2017 г. руските пътници са похарчили средно 102 236 руб-1676 долара за едно пътуване. В същото време 51%-855$-1368 лв от бюджета им се изразходва преди пътуването, а 49% - 821-1314 лв в страната на местоназначението, като сега стойноста на на 102 236 руб е 1389 $ 70% от руснаците използват банкови карти, когато планират пътуванията си.
  • 14 Анонимен

    5 4 Отговор
    Абе и да не дойдат те братята американци ще ни изпратят 100 000 000 американски туристи да ни спасят сезона,даже и за зимата ще има за Банско😂Нали сме дупе и гащи с тях😂😂😂
  • 15 Анонимен

    2 4 Отговор
    1000000 извините прекалих малко🙂
  • 16 Суеко

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ти па къде виде тоа песък бе. Аз виждам навсякъде бетон...бетон... и още бетон. А песъко отдавна го вкараха в бетоня. Песък видел..песък ти скърца у главата . Песък и Искърски синьовци...
  • 17 серьожа

    6 2 Отговор
    решението за това ще се вземе след 15 септември
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Русенец

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "Наблюдател":

    Данните, които съм посочил, са за туристи, почиващи в България. Не за транзитно преминаващи.
  • 20 боко шпиона

    6 2 Отговор
    сърдете се на простотията на тиквата проста , шпионите сега да платят на хилядите фалиращи глупаци гласуващи за мутрата !
  • 21 Не ни трябват

    3 4 Отговор
    Тия попрошайки

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 СЛАВИ

    3 1 Отговор
    КЛИЧКО АКО МУ БИЕ ЕДНА ЛЕВАЧКА НА БОЙКО ПО ТИКВАТА , ЗАЙЧАРНИКА ЩЕ СТАНЕ МУЗЕЙ НА ЧЕКМЕДЖЕТАТА !
  • 24 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Не ни трябват":

    А кого искаш? Пияни ирландци, които пребиват персонала и после ги изпращаме да си ходят, ли?
  • 25 Ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Русенец":

    Че те румънците са транзитно преминаващи.Виж ги по границите с Гърция и Турция .Същото са и сърби и бюрмаджии.А турците са в обратна посока- Германия,Австрия
  • 26 от Варна

    3 0 Отговор
    Всичко е бетон в Бг и смърди на цаца и старо олио. Не ходете. Освен някой диви и малки места , но там пък няма даже течяща вода. Затова собствениците на хотели нека си вземат семействата и отидат в Хотелите си за да правят оборот. Щот балъците свършиха!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.