Last news in Fakti

10 Юли, 2021 08:00 1 594 3

Отпускат 3 млн. лв. в подкрепа на вътрешния туризъм

  • туризъм-
  • подкрепа

Помощта е за засегнати от ограничителните мерки след COVID-19

Отпускат 3 млн. лв. в подкрепа на вътрешния туризъм - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на туризма отпуска 3 милиона лева в подкрепа на екскурзоводите и насърчаване на вътрешния туризъм, засегнати от ограничителните мерки след COVID-19, предаде БНР.

Лицензирани екскурзоводи и планински водачи ще бъдат ангажирани с обществена поръчка като външни експерти по проект за повишаване на капацитета на малките и средните предприятия в сектор туризъм чрез създаване и функциониране на организациите за управление на туристическите райони.

В допълнение, с включването на екскурзоводите и работата им в онлайн пространството, ще се ускори и процесът към дигитализация и разширяване на обхвата на предоставяните от тях услуги, което напълно съответства на предвидените мерки за ускоряване на дигитализацията в туристическия сектор.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пари за семки

    1 0 Отговор
    3 млн лева🤣
  • 2 Перо

    3 1 Отговор
    Помощта трябва да се отпуска,според оборота и платените данъци,а не под измислена форма да се финансират безотчетно малките мутри по морето!

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Перо":

    Аз пък си мислех, че помощ се отпуска за онези, които са си плащали осигуровки и сега са без работа. И им плащат обезщетение за безработица най-много за 12 месеца. За още ще трябва да работиш поне 3 г, докато ти дойде пак реда. Защо за едни е така, а за други може направо да им се дава, без да са се осигурявали?