Last news in Fakti

16 Октомври, 2021 14:11 4 355 11

Съдът официално обяви фалита на ”Еврофутбол”

  • еврофутбол-
  • съд-
  • фалит

В началото на 2021 г. официално фалира и фирмата "Ню Геймс"

 Съдът официално обяви фалита на ”Еврофутбол” - 1
Снимка: БГНЕС

Компанията за спортни залагания ”Еврофутбол” на обвиняемия бизнесмен Васил Божков е обявена в несъстоятелност. Това става ясно от решение на Софийския градски съд от 6 октомври. Съдебният акт подлежи на обжалване след вписването му в Търговския регистър.

Производството по несъстоятелността на "Еврофутбол" е започнало по молба на фирмата "Ботел" ЕООД, която твърди, че има вземания в размер на 21 759 лв. от хазартната компания на Божков заради два сключени договора за регионално представителство в София - Изток и София - Запад. Справка в Търговския регистър показа, че "Ботел" ЕООД е еднолична собственост на братята Цветомир и Боян Найденови и техният баща Стефан.

В решението си съдът установява, че към настоящия момент "Еврофутбол" дължи на хазната данъци и лихви върху тях в размер на 356 156 766 лв. Публичните задължения на компанията са натрупани вследствие на неправомерно спестени такси от лотарийните игри, твърди Държавната комисия по хазарт, която на 25 март м.г. взе решение да отнеме лиценза на "Еврофутбол".

"С оглед на това и предвид факта, че този търговец е спрял да извършва стопанска дейност заради отнетия му лиценз, трябва да се заключи, че липсват основания да се счита, че съществува каквато и да е вероятност той да преодолее състоянието на неспособност да изпълнява своите краткосрочни задължения", пише в решението си съдия Диляна Господинова.

"Еврофутбол" е поредната хазартна компания на Васил Божков, която съдът обявява в несъстоятелност. В началото на 2021 г. официално фалира и фирмата "Ню Геймс", която оперираше "Националната лотария". Тогава стана ясно, че петима души не са получили печалбите си, които възлизат на над 4 500 000 лв., от печеливши билети.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колко хора

    32 19 Отговор
    Останаха без работа заради толупа, шиши и Гешев. Съсипаха го Божков, но той не си оставя каруцата в калта!!!!

    Коментиран от #4, #7, #9

  • 2 Потурко

    53 2 Отговор
    A WINBET и PalmsBet Кога??? Време е да спрат всички малоумни реклами свързани с тях!

    Коментиран от #5, #11

  • 3 Румен

    30 2 Отговор
    Найденови нали уж нямаха вече никакви контакти с фирмите на Божков
  • 4 Спорт

    28 1 Отговор

    До коментар #1 от "Колко хора":

    През 1996 г. Черепа остави на улицата без стотинка обезщетение доста хора от в. "Спорт", въпреки че притежаваха акции за собственост. Явно трябва да препрочете "Престъпление и наказание", ако изобщо знае за това произведение. Все някога възмездието настига и баш шмекери като него!
  • 5 Нямам Срам

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Потурко":

    Ти да не си човек на Цъкито а тяхната реклама постоянно.
  • 6 Фффффф

    17 3 Отговор
    Държавата в лицето на тиквата ,каскета и прасето отне бизнеса на черепа...
  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Колко хора":

    Дocтa ceмeйни cкaндaли и рaзвoди ce cлучиха пoкрaй тoвa търкaнe нa тaлoнчeтaтa.

    Коментиран от #8

  • 8 0808

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    ...време е да се махнат всички Лафки, заемат общ.собственост, а не
    плащат данък за 6 кв.м.
  • 9 Читател

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Колко хора":

    Всички "развлечения" от този тип са обикновени кърлежи/въшки. И можеш да жалиш за тях... само ако си като тях. Знаеш как се третират паразитите, нали?
  • 10 Съдията Дред

    4 0 Отговор
    Как така само петима не са получили печалбите ? Първоначално изнесоха информация, че над 40 човека имат да получават по разсрочено плащане на милион всеки ? Включително и оня с 12 милиона, от които взе първоначалните 200 000 и веднъж 600 000.
  • 11 Илия

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Потурко":

    Може би искаш да кажеш EFBET, а не WINBET ?
    Зад първото стои Пеевски, а зад второто е съвсем друг човек.