Last news in Fakti

15 Декември, 2021 07:35 2 006 27

КЕВР обсъжда цената на тока за бита

  • кевр-
  • цена-
  • тока-
  • бита

Идеята е от 1 януари токът да поскъпне средно с 11,5%

КЕВР  обсъжда цената на тока за бита - 1
Снимка: БГНЕС

Комисията за енергийно и водно регулиране обсъжда цената на тока за битовите потребители. Идеята е от 1 януари токът да поскъпне средно с 11,5%. Увеличение се очаква и за парното – там процентът е средно 13 на сто, съобщават от Нова телевизия.

Правителството обаче продължава да търси механизъм по-високите цени да се избегнат. Днес изтича срокът, който премиерът Кирил Петков си постави, за да провери казуса. Очаква се Министерският съвет да представи и плана за действие.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 1 Отговор
    КВР помислете за ХОРАТА а не за интересите ви
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гадно

    36 1 Отговор
    КЕВР са част от енергийната мафия и по този начин работи срещу новото правителство трябва да бъдат незабавно изчегъртани .
  • 4 БОЗА

    23 0 Отговор
    КЕВР-организация,за защита на монополистите(ток,вода,парно,газ)...не е вече държавна...на КОГО е всъщност КЕВР и чии интереси защитава... ;-Х

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #6

  • 5 Си ов

    14 2 Отговор
    Ще променят и доста Закони, които ОПГ-ГЕРБ и Сие създаде за да може да краде безнаказано.(съпортите, псевдо санирането, къщите за тъщи и други още неизвестни"чалъми"уж закони).Че за тези кражби и Европрокуратурата има думата,защото са с пари от еврофондовете.Не ми се ще да си помислям какво ги чака законотворците на ОПГ-ГЕРБ и ортаците им ДПС, патр(е)оти и патериците им.Мента Стоянова, Данчо Ментов, Владо Бездомника и още много знайни и незнайни "герои" във власта по времето на Управлението на ОПГ-ГЕРБ.

    Коментиран от #7

  • 6 Така е

    22 0 Отговор

    До коментар #4 от "БОЗА":

    30 години мафията си създава условия за грандиозни печалби от всичко, няма да пуснат кокала без бой
  • 7 Ами

    12 4 Отговор

    До коментар #5 от "Си ов":

    А дано, ма надали. 10 години гроб и компания крадяха. От европрокуратурата нищо не направиха.
  • 8 ПП И БАНДА ОТНОВО ИЗЛЪГАХА НАРОДА

    8 2 Отговор
    МАФИЯТА КЕВАР ОБСЪЖДА КОЛКО КОЖИ ДА НИ СМЪКНЕ ОТ ГЪРБА А АЕЦ КОЗЛОДУЙ С 200% ПЕЧАЛБА. КОВАЧКИ ТОГАВА ИМА 500% ПЕЧАЛБА. КЕВР РАБОТИ ЗА ОЛИГАРСИТЕ. ПО ДЕЛАТА ГИ СЪДЕТЕ!!!!!! ПП И БАНДА СЕ КЪЛНЯХА, ЧЕ НЯМА ДА СЕ ДИГА ТОКА. И ТЕ СА СЪЩИТЕ ЛЪЖЦИ КАТО РАЗБОЙКО.

    Коментиран от #12

  • 9 Няма какво да обсъждате.

    24 0 Отговор
    Няма какво да обсъждате. Имаме евтини източници ТОК-Козлодуй и ТЕЦ-ове 123-ДЪРЖАВНИ. На 1 и 3 ТЕЦ-ове Концесията изтича 2023 г. си прибира и тях.
    Задоволявате потребители и бизнес-ВЪТРЕШЕН ПАЗАР. Че ще изгубите външни пазари, кое ви е по-важно НАРОДЪТ на България, или печалбите за чужденци. А и с тези ниски цени за износ, винаги ще сме конкуретно способни. Строите 2-та реактора, които са БГ, на площадката лицензирана преди изискване Фукушима-те не може със стара дата да налагат изисквания. Белене е на етам 4. Козлодуй не е започнал.
    Частните вецове, фотоволтаици, перки, биомаси не да задължават БГ потребителите да ги изкупуват-да ходят на борсата ПАЗАР да си продават. Не стига, че държавата ги субсидира, че ние ЗАДЪЛЖИТЕЛНО им купуваме неефективният, неекологичен зимата ток, ами им плащаме и без за произвеждат ток. НА НАС НЯКОЙ ПЛАЩА ЛИ НИ АКО НЕ РАБОТИМ. 140 депутата имаха бизнес в ЧАСТНА ЕНЕРГИЯ. Ако ЕС реве за ДИКТАТУРАТА на задължително изкупуване, НАПУСКАНЕ ЕС. И само посмейте да приемате НАЦИСТКОТО ЕВРО, защото то в същността си е такова.ПУСНАХТЕ НА 3-4% ПОМОЩИ И СИ ИЗМИХТЕ ПОЗОРЪТ от фактът, че 75% в БГ са ЕНЕРГИЙНО БЕДНИ. ТОВА ДДС, което искате да сваляте, няма да се свали в крайна цена за потребителят.
    БЪЛГАРОФОБИ, водите война срещу СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД, в името на частните ви интереси.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ТRIF

    15 0 Отговор
    Това министерсто трябва да се разформира и да се преименува. Водните ресурси трябва да са към еко министерство и горите и да отпаднат всякакви гарантирани квоти за производство на ел.енаргия от вецове.
    Водата трябва да се използва по предназначение а именно за питейни за битови нужди и поливно земеделие.
  • 12 И. Иванов

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "ПП И БАНДА ОТНОВО ИЗЛЪГАХА НАРОДА":

    Запомни си думите! По-късно ще ти ги припомня.
  • 13 Народен съд

    19 1 Отговор
    Всички от КЕВР са затвора. Искаме уволнението им. На 76 години Иван Иванов, до кога ще определя с подкупи цените на сметките ни. Долен продажник.
  • 14 Мим33

    11 2 Отговор
    Тия герберски мафиоти ,искат да саботират новото правителство Трябва незабавно да се изгонят и сменят...
  • 15 Тошев

    7 0 Отговор
    Не може ли да махнете тези хора от ГЕРБ,които са в тези структури за регулиране на цените.Трябва да се избират само експерти без политическо и мафиотско влияние.Същомтака да им се предложи охрана на тези хора,защото съм сигурен,че живеят в страх.

    Коментиран от #24

  • 16 механизма е

    10 0 Отговор
    дружеството да се закрие
  • 17 Така, така...

    14 0 Отговор
    От енергиен "монстър" на Балканите за 30 години станахме енергиен просяк! Колко трябва да си сляп, че да не видиш, че пътят е сбъркан!

    Коментиран от #20

  • 18 Последния Софиянец

    3 2 Отговор
    Кирчо да привика Рашков и да прати спец частите в КЕВР. Операция "Респект"

    Коментиран от #23

  • 19 Василев

    7 2 Отговор
    ГЕРБ ще управлява още дълго време.Всички комисии за ценообразуване са тяхно,имат много кметове,имат топлофикации имат си електроразпределителни дружества,във всички частни фирми имат назначени хора на високи позиции(под натиск от ГЕРБ),за да може спокойно да се раздават подкупи и да се смуче от фирмите,имат си прокуратура имат си хора и в съда,за медиите не ми се говори.На нас ще ни е необходимо повече време да се освободим от тях
  • 20 не е сбъркан

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Така, така...":

    просто нечии интереси са такива
  • 21 hmhmhm

    7 1 Отговор
    Идеята била да се вдигне с еди колко си .... абе , вашта Мам , идеята е да не се вдига и да се ползва тока от АЕЦ-а ! Че имам и други идеи ....
  • 22 ттт

    6 0 Отговор
    Трябва да се направи анализ на разходите на доставчиците. Какви командировки имат, наложителни ли са, оправдана ли е класата на мястото в самолета, с който е пътувано, какви хотели са използвани? Това за съжаление няма как да се корегира, на трябва да се определи таван за бъдеще. Да се анализират цените на които доставчиците на стоки и услуги са ги доставяли на електроразпространителите. Преди няколко години от Пентагона поискали увеличение на бюджета си. Сенаторът (или конгресмен) Джон Маккейн размахал един щепсъл пред шефовете на военното ведомство и им казал "купих го от магазина по цени на дребно за 7 долара. Мога да ви покажа ваша фактура, че сте купили десетки хиляди на цена 900 долара единия". Харчете разумно!" А аз лично съм виждал фактура на училище, което си беше купило нафта за отопление (беше още преди ГЕРБ да вземат властта) и цената беше над четири лева за литър ама без ДДС. Ама доставчикът бил им докарал цистерната до самото училище. Ами то на бензиностанциите нали пак им карат горивото до мястото и транспорта му влиза в крайната цена. Та мисълта ми е, трябва внимателно да се прегледат цените, на които електроразпространителите купуват онова, което им е необходимо и да се сравнят с цените на свободния пазар. Всичко, което е над тези цени не трябва да се признава за разход.
  • 23 И. Иванов

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Последния Софиянец":

    Не е необходимо. Премиерът назначава комисията, което означава, че може и да я уволни с едно движение. Това и ще се случи.
  • 24 Няма какво да обсъждат

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Тошев":

    В КЕВР са на партийна квота. Но е хубаво да има ОРГАН, който да регулира цените за вътрешните потребители. Просто могат да променят Закони, НС е законодателен орган. Имайте предвид, че ни чака и по-лошо, на "регулиран" пазар сме до 2024 г., след което според ЕС потребителите трябва да са на свободен пазар. Разбирате ли защо съм срещу ЕС, за който сме периферия, заесно със средизимноморците, Европа на 2 скорости. България пазар за некачествените им ДЕТСКИ ХРАНИ. В този си вид, ЕС е вреден за БЪЛГАРИЯ. А приеме ли се еврото, СТРАШНОТО тепърва предстои.
  • 25 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    1 1 Отговор
    ТАЯ ЦЕНА НА ТОКА Е СУПЕР ЗА НАС. ПЪЛНИМ ЯКО ШКАФЧЕТА. ...С ДЕБЕЛИ ПАЧКИ
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 дедо йоцо гледа

    2 0 Отговор
    КЕВР е корупция, пълна е с калинки на герб-сдс. Да се закрие незабавно.