Last news in Fakti

30 Декември, 2021 22:45 1 557 3

Хазартът декларира дължими държавни такси онлайн

  • хазарт-
  • данъци-
  • нап

Съобщение от НАП

Хазартът декларира дължими държавни такси онлайн - 1
Снимка: БГНЕС

В първия работен ден на 2022 г. хазартните оператори ще могат да декларират изцяло онлайн основата, върху която се начислява държавна такса. Те ще подават декларацията по чл. 30, ал. 8 от Закона за хазарта през новата е-услуга „Декларация по чл. 30, ал. 8 от Закона за хазарта“, достъпна с квалифициран електронен подпис (КЕП) в Портала за електронни услуги от 04.01.2022 г.

Лицензираните организатори на хазартни игри имат задължение да декларират направените залози от хазартни игри и/или получените такси и комисиони за участие в тях, както и дължимите държавни такси върху тези стойности до 15-то число всеки месец, като досега те подаваха декларациите си по имейл. Хазартните оператори ще могат да използват новата електронна услуга, съгласно Правила за ползване на електронните административни услуги на НАП, предоставяни с КЕП.

За получаване на достъп до услугата от упълномощено лице е необходимо да бъдат подадени онлайн, през Е-портала на НАП, „Заявление за подаване на документи по електронен път и ползване на електронните административни услуги, предоставяни от НАП с КЕП на упълномощено лице“ или „Известие за подаване на документи по електронен път и ползване на електронните административни услуги, предоставяни от НАП с КЕП на упълномощено лице“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    3 3 Отговор
    На режима неистово му трябват пари. Ще щавят наред ,куцо, кьораво и сакато

    Коментиран от #2

  • 2 ⚜️Просветен⚜️

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана":

    То че си прав , прав си, но хазарта бива да си плати данъците тъй или инак !

    Коментиран от #3

  • 3 Бинго

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "⚜️Просветен⚜️":

    Ми те и до сега си ги плащаха, повечето