Last news in Fakti

21 Април, 2013 22:41 2 255 0

Lufthansa с 24-часова стачка

  • стачка-
  • заплата

На 22 април германският национален превозвач Lufthansa ще проведе 24-часова стачка, обяви местният профсъюз Ver.di. Причината за крайната мярка е проваленият трети кръг от преговори между синдикатите и ръководството на компанията, провели се в сряда. Исканията са за увеличение на заплатите с 5.2% на 33 000 служители. От Ver.di предупреждават, че стачката ще засегне всички големи летища като особено тежка ще е ситуацията на това във Франкфурт на Майн, което е най-голямото континентално транзитно летище в Европа. Затруднена ще бъде работата и на аерогарите в Мюнхен, Хамбург, Щутгард, Дюселдорф и Берлин.

Аналогична стачка Ver.di проведе на 21 март от 5 до 12 часа местно време. За 7 часа бяха отменени близо 700 полета, а в протестите взеха участие над 6000 служители. От Lufthansa не се наемат да определят нито колко полета ще бъдат отменени на 22 април, нито размера на загубите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА