Last news in Fakti

17 Януари, 2022 14:48 2 444 13

Избраха Банско за най-добър ски курорт у нас за девета поредна година

  • банско-
  • ски-
  • курорт-
  • награда

“Най-добър ски хотел на България” е Lucky Bansko Spa & Relax

Избраха Банско за най-добър ски курорт у нас за девета поредна година - 1
Снимка: БГНЕС

За 9-a поредна година Банско е “Най-добрият ски курорт на България”. Това бе определено от най-високата инстанция в туристическата индустрия - Световните ски награди (World Ski Awards) след анонимно гласуване, което продължи от месец май до декември, 2021 год.

В онлайн състезанието се включиха над 200 курорта от 5 континента. Повече от 2,4 милиона клиенти и професионалисти в областта на туризма от над 140 държави гласуваха на сайта на Worldskiawards.com, което превръща класацията в най-голямата и представителна за бранша.

Още едно отличие от Световните ски награди идва в Банско: “Най-добър ски хотел на България” този път е Lucky Bansko Spa & Relax.
За седми път пък “Най-добрият Бутиков ски хотел в България” е Алпин в Боровец, а призът “Най-добро ски шале на България” бе присъден на Вила Гела в Смолян.

“За нас е радост, чест и отговорност да поддържаме най-високото качество на услугата, която предлагаме на нашите гости. Мисля, че все повече българи оценяват това. Пистите в ски зона Банско се обработват от професионалисти, част от които работят на зимните Олимпиади! Мисля, че това е красноречив пример за качеството, което предлагаме. Освен това тази година метеорологичните условия в Пирин са отлични, а ние работим при спазване на всички противоепидемични мерки”, каза маркетинг директорът Иван Обрейков.

Световните ски награди (World Ski Awards) стартират през 2013 г., а организаторите са си поставили за цел да повишат стандартите в ски индустрията, като отличават ежегодно организациите, които са лидери в своята област. Методологията за гласуване е ясна: гласовете се подават от професионалисти, работещи в ски индустрията, потребители на услугата, туроператори, агенти и медии. Гласуването се изпраща онлайн на уебсайта на World Ski Awards.

Ски туризмът представлява жизненоважен сегмент от световния пазар на пътувания и туризъм. Приблизително 400 милиона пътувания на скиори се извършват всяка година в над 2500 ски курорта по целия свят, които предлагат над 6 милиона хотелски легла.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ssss

    8 2 Отговор
    То голямо състезание. Реално три курорта от който печели, реално най-големия и що-годе приличен като условия за ски.
  • 2 Мен

    12 4 Отговор
    Супер прехвален курорт с невероятни цени. Супа 15лв. Филийка хляб 3.5 лв. В Алпите е по ефтино. Кракът няма да ми стъпи в това убито село.
  • 3 Иван

    7 3 Отговор
    Идва ми да повърна от това "Банско".
  • 4 Цветанов

    7 1 Отговор
    Българите не могат да си позволят да карат ски в Банско.
  • 5 ферта

    5 5 Отговор
    Пампорово е ски центъра, всичко друго е измислица, примерно Банско е като това че Велинград е чист град!
  • 6 Банско

    4 1 Отговор
    Пуснаха хиляди туристи, а аз трябва да се ваксам! Аре, беги, беги!
  • 7 Ина

    1 3 Отговор
    Заслужено признание!
  • 8 Ирина

    2 3 Отговор
    Напълно заслужено! Банско е идеално място през цялата година!
  • 9 Вели

    1 2 Отговор
    Радвам се за Банско, заслужава си това признание. Всяка зима ходя поне по 2-3 пъти и забележки нямам. Цялата компания сме на това мнение, 5-6 човека сме редовни.

    Коментиран от #13

  • 10 Орлин

    1 2 Отговор
    Любимият ски курорт заслужено е отличен като най-добър. Има най-добрите условия за каране в България.
  • 11 Иванов

    2 0 Отговор
    Международно отличие, което ясно показва кой е най-добрият зимен курорт у нас - Банско!
  • 12 Банско

    2 0 Отговор
    Развъдник на коветясали туристи, скиори, скиорки и прочие. Ковид отделенията пълни с такива....
  • 13 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Вели":

    И после Вели плач и сълзи на коветясали...