Last news in Fakti

23 Март, 2022 14:59 947 3

Компенсациите за бизнеса остават и през април

  • александър николов-
  • компенсации-
  • бизнес

Причината е високата цена на тока

Компенсациите за бизнеса остават и през април - 1
Снимка: БГНЕС

Компенсациите заради скъпите цени на тока продължават и през април, обяви министърът на енергетиката Александър Николов, като отчете, платените до момента средства.

„Директни компенсации за бизнес потребители, корпоративен сегмент – милиард и 440 милиона до момента, ВиК дружества – 107 милиона“.

„В резултат на днешните решения и това, което премиерът вече обяви, компенсациите продължават“, продължи министърът.

„Отвъд решенията за компенсациите, един отдавна отлаган проблем – заем, свързан с погасяване на глоба от Европейската комисия към Националната електрическа компания, съответно заем, получен от Министерството на енергетиката, ще бъде погасен. Съответно средствата ще се върнат в Министерството на финансите и директно обратно в българската икономика“, добави Александър Николов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    6 0 Отговор
    За олигарсите - пари , а за бедняците - зрелища ! Простите Патриции ви имат за абсолютни плебеи !!!
  • 2 93354

    3 0 Отговор
    Спрете се ненормални продажници, съсипахте всичко, алчноста и наглоста ви е на път да заличи България и Българският народ! Това правителство по нищо не се различава от тези на Боко Тиквата само кражби и лъжи!
  • 3 За бизнеса

    2 1 Отговор
    компенсации нали са си вашите фирми. За народа високи цени и ниски доходи. Само, че на следващите избори ще си плащате, за да ви гласуваме. Без заплащане просто ще ни забравите.