Last news in Fakti

11 Юли, 2022 15:41 1 802 6

На хоризонта се задава INTER DRONE EXPO

  • иец-
  • изложение-
  • дронове

Под патронажа на президента Румен Радев, новият изложбен проект ще се проведе от 20 до 23 октомври

На хоризонта се задава INTER DRONE EXPO - 1

Първото специализирано изложение за дронове и безпилотни машини на Балканите ще се проведе в София от 20 до 23 октомври. INTER DRONE EXPO ще бъде под патронажа на българския президент Румен Радев. Изложението, което превръща България в пионер за региона, се организира съвместно от Интер Експо Център и Консорциум Международно дрон изложение.

„Дроновете и безпилотните машини ще навлизат с все по-голяма скорост в ежедневието ни. Значението им за различните икономически отрасли ще расте“, коментират организаторите. Проектът INTER DRONE EXPO ще създаде пространство за среща на представители на различните икономически сектори с производители, вносители и дилъри на безпилотни машини, резервни части и компоненти и софтуер. От „първа ръка“ те ще се запознаят с ползите от внедряването на дроновете за различни дейности и сектори, като: спасителни операции, следене на трафика, картографиране, доставка на храни, спедиция, гасене на пожари, земеделие, животновъдство, военна промишленост и много други.

„Дроновете няма да стоят статично по щандовете“, уверяват организаторите. Напротив. INTER DRONE EXPO дава шанс да ги видим „в действие“. Това ще се случва на обособени трасета.

Ако допреди 20 години безпилотните летящи апарати бяха научна фантастика за широката публика, днес те навлизат все повече в ежедневието. Какви са ползите и приложенията на дроновете? Какво предричат визионерите? Как дроновете ще повлияят за развитието на различните бизнес сегменти? Отговори на всички тези въпроси ще получим на пилотното издание на изложение INTER DRONE EXPO. От 20 до 23 октомври, в Интер Експо Център.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СамоДето

    3 0 Отговор
    Само дето по времето на Соца сме произвеждали дронове - за да тренират военните. Така че стига глупости 20 години научна фантастика. Това че някои хора преди 20 години са били родена и не са чували си е тяхна заблуда, техниката не е толкова напреднала колкото ежедневно ни убеждават.

    Коментиран от #2

  • 2 Да бе

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "СамоДето":

    Покажи да видим и ние този дрон който сме произвеждали 😂😂😂

    Коментиран от #4

  • 3 Българин

    0 1 Отговор
    Надявам се съвсем скоро да има експо летящ чушкопек...... сигурен съм, че ще сме първи.... защото ще сме единствените
  • 4 Механик

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Да бе":

    Айде сега аз да ти обясня, щот явно си от тия, дето мислят че светът тръгва от тях и е направен за тях.
    През далечната 1978-ма, аз станах вице републикански шампион по авиомедлизъм в класа за радиоуправляеми самолетни модели и по-точно "Акробатични модели". Авиомоделът (самолетчето) бе изработено лично от мен и по мои чертежи. ОСО (организация за съдействие на отбраната) ми осигури БЕЗПЛАТНО всички материали + радио апаратурата, марка "СУПРАНАР". Двигателят беше дест кубически сантиметров "Супер Тигър".
    Та това не е ли дрон?
    В тоя ред на мисли, щом един ученик в 1-ви курс на техникум (16-годишен) може да направи дрон, дали военните не са могли?
    п.п.
    Ако под ДРОН разбираш куадкоптер с ел. завижване, то си е точното доказателство, че си роден през демокрацията.
    п.п.п.
    Освен самолети, другите деца и юноши правеха радиоуправляеми модели на кораби, лодки, автомобили.
    Това са все дронове.
    Честито ти познание вече!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Така е

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    За съжаление много малко хора се замислят над някий неща. Примерно че дизеловият локомотив е на практика хибрид от преди 60 години, като технология. За това на въпроса кога ще стане по добре в България, радио Ереван отговаря - то вече беше.
  • 6 чобанин

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    Какво общо има това с дрон??? Явно живееш в паралелен свят и си останал в миналото