Last news in Fakti

4 Юли, 2013 12:34 843 1

Категоризацията на туристически обекти няма да се бави

  • стойнев-
  • туристически бранш-
  • категоризация-
  • туризъм
Категоризацията на туристически обекти няма да се бави - 1
Снимка: БГНЕС

Няма да има никакво забавяне относно категоризацията на туристическите обекти. Това обеща министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев на брифинг в Министерски съвет след среща на премиера Пламен Орешарски с туристическия бранш.

Следващата седмица ще бъде назначен заместник-министър, който да отговаря за сектор туризъм, каза Стойнев, цитиран от „Фокус”. Той увери, че ще има упълномощен човек, който ще подписва, така че няма да има никакво забавяне. Бизнесът е спокоен. Уверих ги, че се прави всичко възможно, тъй като в момента се подготвят и законодателни инициативи, посочи Стойнев.

Според министъра и очакванията на бизнеса - туристическият сезон ще бъде успешен. Драгомир Стойнев посочи, че има забавяне в обществените поръчки, които са най-вече за реклама. „Не знам защо по време на управлението на ГЕРБ в края на мандата не са били подписани тези договори за приблизително 14 млн. лева. В момента са изразходвани около 3 млн. лева средства от бюджета, тъй като и служебното правителство не си е мръднало пръста”, каза министърът.

Той е уверил бизнеса, че в края на тази седмица или началото на следващата тези обществени поръчки ще бъдат подписани от него, за да може всички да бъдат спокойни и да имат средства за туристическия сезон. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Желязко Георгиев

    0 0 Отговор
    Хиляди хора протестират.... те пак назначават! Е.аси наглите к...лета!