Last news in Fakti

4 Октомври, 2022 13:21 1 551 2

Добри новини от Китай

  • китай-
  • икономика-
  • външен дълг

Външният дълг на страната се е съкратил с 3%

Добри новини от Китай - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

През второто тримесечие на текущата година външният дълг на Китай се е съкратил с 3%. Към края на юни 2022 г. неизплатеният външен дълг на Китай възлиза на 2,63 трилиона долара, според данни, публикувани от Държавната администрация за валутен контрол на КНР. Спрямо края на март размерът на дълга е намалял със 74,2 млрд. USD, или 3%.

Според заместник-ръководителят на държавната администрация Уанг Чунинг намаляването се дължи на фактора обменен курс. Според нея делът на средносрочните и дългосрочните дългови задължения в общата структура на външния дълг възлиза на 46% към края на юни, което е с 1 процентен пункт по-малко от отчетеното ниво в края на март.

Отбелязвайки трудната външна среда, низходящия натиск в световната икономика и нестабилността на световния финансов пазар, Уанг Чунинг прогнозира, че в краткосрочен план външният дълг на Китай ще остане да варира в тесен диапазон.

„Основните показатели за външния дълг са в рамките на международно признатите прагове, свързаните с тях рискове като цяло са управляеми“, добави тя.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    4 1 Отговор
    Нещо за външния дълг на краварите ?

    Коментиран от #2

  • 2 Гого

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Е то няма измислена такава цифра........