Last news in Fakti

19 Юли, 2013 16:13 1 086 0

Долче и Габана затвориха 3 свои магазина в Милано, обидени от местната община

  • долче и габана-
  • милано-
  • италия-
  • магазини-
  • данъци
Долче и Габана затвориха 3 свои магазина в Милано, обидени от местната община - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световноизвестните дизайнери Долче и Габана затвориха три свои модни бутика в Милано, като част от техния спор с  местната община, съобщават италианските медии.

На всеки един от затворените магазини има поставени  табели, на които пише, че магазините са затворени от възмущение. До тях има окачени изрезки от вестници със заглавия като: „Град Милано затвори вратите си за Долче и Габана“.

Спорът тръгна от изявление на местния съветник по търговията, туризма и производството Франко Алфонсо. В него се казва, че съветът по собствеността не е на разположение на хора осъдени за укриване на данъци. По-късно изявлението е било коригирано, но то вече е засегнало достатъчно дизайнерското дуо.

Само преди месец  Доменико Долче и Стефано  Габана бяха осъдени на 20 месеца затвор за укриването на стотици милиони евро  от данъци. От самото начало на процеса двамата абсолютно отхвърляха повдигнатите срещу тях обвинения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА