10 Март, 2023 06:01 4 351 18

Иван Стойков: Всяко домакинство да си прави сметката

  • иван стойков-
  • инфлация-
  • доходи-
  • домакинства

В условията на инфлацията планирането на разходи става още по-необходимо, заяви финансовият анализатор

Иван Стойков: Всяко домакинство да си прави сметката - 1
Снимка: Евронюз България

„В условия на инфлация е още по-необходимо управлението на личните средства, тоест правилното планиране на разходите. Още повече ако работим в сектор, в който доходите не могат да настигнат инфлацията и тогава планирането на месечните и бъдещи разходи става изключително необходимо.“

Това коментира в студиото на Euronews PrimeTime финансовият анализатор Иван Стойков.

Той посъветва всяко домакинство да си направи сметка какви точно продукти и услуги и потребяват и дали може да се лиши изцяло или частично от дадена покупка и разход.

Ако можем да ограничим или ограничим разходите, които няма да ни ограничат стандарта на живот – да го направим.

В общия случай доходите трудно догонват нивото на инфлацията, посочи Стойков. По думите му въпреки месеците на задържане на броя сключени сделки с имоти, но пък през последния месец има съживяване.

За момента аз поне не забелязвам да има корекция в цените на имотите. Няма съществени корекции в посока надолу. Някакво уравновесяване.

„Нивото на кредитиране си остава относително високо. Забелязват се определени темпове на забавяне – например ипотечното кредитиране бележи известно забавяне спрямо предходния месец“, отбеляза Стойков.

„Ако този, който възнамерява да купува имот, има жилищна нужда – почти винаги е удачен момент (за имот – бел. ред.). Ако става въпрос за инвестиция и въпросният кандидат за кредит вече си има жилище, тогава разговорът става съвсем друг“, каза още финансовият анализатор.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щатите са бащата

    31 2 Отговор
    и майката на Инфлацията и Мизерията на планета Земя!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Експерта от снимката

    31 0 Отговор
    да не дава акъл какво да правим, ами като се изходи да си го изяде така ще свие потреблението!
  • 4 плюс минус

    39 0 Отговор
    Е, как един пенсионер или бедно работещ да си прави сметката бе, финансов анализаторе!
  • 5 Българин!

    20 1 Отговор
    Икономията е Майка на Мизерията!
  • 6 бл.134 в Zап. парк

    5 6 Отговор
    Раздавайте пари като за последно и после обяснявайте как да се пазим.Иzроди ! Пращайте армията сега в Украйна .. да има повече празни апартаменти за купуване . По 10-15 на човек
  • 7 ПСР

    13 0 Отговор
    Да оптимизараме разходите,т.е.,да ги минимизираме/икономията е майка на мизерията,по Тодор Колев/.
    Да си повишим доходите....ако можем.Какви прекрасни съвети!Та и аз тъй-все по-често,поработвам и в неделя,но файда видима,почти нулева.Парите си хвърчат,все повече се замислям за много покупки и харчове.И честно,тегаво е,защото обедняването се усеща и отразява здраво.
  • 8 Иво.

    9 0 Отговор
    С шамари експерта иска ли?
  • 9 Експерто

    13 1 Отговор
    Каза:ограничете разходите,като не купувате имоти.
    Кой купува имоти?
    Хората пари за хляб нямат,на тез експерти в главата им имоти.На лихвичките, които се задават все едно да си направиш харакири.
    Кажи му експерт и го остави!
  • 10 Реалист

    10 1 Отговор
    Ало експерта да не дава акъли от 33 години все свиваме коланите до кога това безобразие. 1000 лв 2006 =3000лв2023 "Иксперта" да поживее 2023 с 1000лв. да го видя как свива коланчето без заем Ъ. Аман от експерти от такива експерти сме на тоя хал.
  • 11 Стамат

    6 2 Отговор
    Големият купон тепърва предстои. Най - много ще се веселят тези с ипотеките.
  • 12 Анонимен

    3 0 Отговор
    Значи въобще няма съживяване, просто сделките са надолу,идва рецесия, съкращения, БНБ,каза това, забавянето на икономиката и растежа,че е голямо.А този ни подготвя.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Иван Стойков Поредния

    1 0 Отговор
    Лъжец и Маниполатор!!
  • 17 ....

    0 0 Отговор
    Мизерия ли. Един изкупи земята на българите от джбасма и плодовете на българите, почина мъжа обработвал земята 40 г и плодовете на изедника стоят на дръвчетата, а му поискал с пари преди кончината, но му отказали. Те комунисти и техните хора са си ок, не пишете глупости. Бедни ще са, като ти вземат парче земя над 10 българи и всички починаха, дали от мъка, алчни селяни, завзеха всичко в града, докараха си родата и цял квартал от братовчедите на карада, а той не е турчин, а е българомоханеданин. Жив геноцид спрямо българи и турците. И на вас да ви вземат дръвчетата със земята и вие ще обеднеете, пенсиите им са малки, зет им почина млад от алчността на мюсюлмани български. Те са силни и турчина остана, взе му я българина директор номенклатурен кадър на бкпгерб, заедно са те, взаимно си помагат, турчина се разболя и внука му побегна на запад, а искаше и той земята си, но явно малки връзки има в общината. Много хора доубиха. Много. На оня свят да носи, но има вина чападжиев, явно от там им идват парите на тях хаджиеви сержо и шаркови
  • 18 зеленски

    1 0 Отговор
    ТОЗИ НЕ Е АНАЛИЗАТОР А ЕДИН ЛАЛАДЖИЯ