Last news in Fakti

1 Април, 2023 19:18 1 021 3

КЕВР утвърди цената на природния газ за април

  • кевр-
  • цена-
  • природен газ

Тя е по-ниска от месец март, каквото беше предложението на „Булгаргаз“

КЕВР утвърди цената на природния газ за април - 1
Снимка: БГНЕС

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на природния газ за месец април в размер на 98,16 /MWh, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. Поевтиняването е с 8% спрямо март, съобщават от КЕВР.

От Комисията заявяват, че основен фактор за това е устойчивата тенденция за намаление на борсовите индекси на международните газови пазари, в резултат на мекото време и високата запълняемост на европейските газови хранилища.

„Намаляването на цената на природния газ е благоприятен фактор за всички потребители. Ако през следващите месеци тенденцията за ценови спад продължи, това може да създаде предпоставки за запазване на цената на топлинната енергия през следващия ценови период. Окончателната оценка Комисията ще направи на 1 юли т.г, когато ще се произнесе с ценовите си решения“, коментира председателят на КЕВР доц. Иван Иванов след откритото заседание на 29 март т.г.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро обратното на умното

    7 2 Отговор
    Добре че с моята Лена от парапета ви докарахме осем американски танкера с безплатен газ!
  • 2 Име

    2 0 Отговор
    А фасулът - как седи - те не са ли свързани с газа.
  • 3 Гошо

    1 0 Отговор
    Като не разбирВаш ...
    Зашто коментирВаш?1!?