Last news in Fakti

4 Април, 2023 10:15 2 355 3

Япония със стратегическа новина

  • япония-
  • водород-
  • производство-
  • ръст

Увеличава производството на водород с цел подпомагане процеса на декарбонизация

Япония със стратегическа новина - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Японският премиер Фумио Кишида, обяви намерението си да увеличи обема на водорода, произведен в страната, за да подпомогне процеса на декарбонизация. „Ние ще напреднем в намаляването на емисиите на въглероден диоксид, като отговорим на международната конкуренция в областта на водорода и възобновяемите енергийни източници“, предаде телевизия NHK думите на правителствения ръководител.

Японските власти възнамеряват през месец май да актуализират целта за годишното производство на водород в страната до 2040 г., като увеличат очакваната цифра шест пъти до 12 милиона тона. Очаква се за постигането на тази цел да бъдат привлечени публични и частни инвестиции в размер на 15 трилиона йени (около 112,6 млрд. USD).

Япония има за цел да постигне пълна декарбонизация до 2050 г. чрез използването на възобновяеми енергийни източници и оползотворяването на въглеродния диоксид, генериран от индустриалните предприятия.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пожеланията

    5 3 Отговор
    и намеренията не са новина. Динамиката на земята и под земята е толкова силна, че не знае дали тия намерения ще са актуални и дори дали Япония ще остане на картата.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пожеланията":

    Също като обещанията на Тесла.
  • 3 Гражданин

    1 0 Отговор
    Милена, прегледай си пак първото изречение. Къде се слага запетайка?