Last news in Fakti

26 Ноември, 2013 13:19 578 0

И наградата "Баварски порцеланов лъв" отива при...

  • бавария-
  • фирми-
  • драгомир стойнев-
  • сътрудничество-
  • награда-
  • "баварски порцеланов лъв"

Министър Драгомир Стойнев отличи Алианц като баварска фирма с дейност в България

България тръгна по пътя на икономическия растеж и това го показват не само данните за третото тримесечие, но и прогнозата за следващата година. Този очакван ръст на икономиката у нас е потвърден както от Световната банка така и от Международния валутен фонд и Европейската комисия. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на официалната церемония по присъждането на Наградата на Баварското представителство в България.

Нашето желание е този икономически растеж да бъде по-голям от 2%, за което е необходимо подобряването на бизнес климата в страната. Българското правителство вече предприе нужните мерки за намаляване на лицензионните, разрешителните и регистрационните режими, увери министър Стойнев.

Промените в Закона за обществените поръчки, които ще дадат повече прозрачност и достъп на малките и средните предприятия до тях, са на дневен ред в парламента. За да се случат всички предприети от правителството реформи, е необходимо партньорство с българските фирми на база диалог, категоричен бе министър Стойнев.

В рамките на събитието министър Стойнев връчи почетната награда „Баварски порцеланов лъв“ в категория “Баварско предприятие с дейност в България”. Официалната церемония се провежда за шести пореден път и тазгодишният победител е Алианц България Холдинг АД.

Отношенията между България и Бавария бележат дълга и богата история, която е здрава основа за развитие на взаимно изгодни отношения. Независимо от активните връзки, възможностите на двете страни са значително по-големи и за мен е важно задълбочаването на сътрудничеството между Бавария и България, каза в заключение министърът на икономиката и енергетиката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА