Last news in Fakti

31 Октомври, 2023 08:29 2 972

Най-важното за всеки служител е да има възможност за развитие

  • etem gestamp-
  • служители-
  • кадри-
  • подбор на персонала

Липсата на кадри се превърна в истинско предизвикателство за специалистите в компаниите

Съществената промяна, която настъпи на пазара на труда след пандемията от коронавирус, промени не само работата на HR-специалистите, но и качествено измени предложенията на работодателите. Липсата на кадри се превърна в истинско предизвикателство за специалистите в компаниите, които имат големи производства като това на ETEM Gestamp. Компанията е водещ производител на алуминиеви профили и компоненти за автомобилни производители и доставчици на оборудване, сред които са BMW, Audi, Daimler, Porsche, VW и др. ETEM Gestamp в момента разширява своето производство и търси както млади хора, които искат да градят сериозна кариера в България, така и утвърдени специалисти с опит.

Какви са тънкостите при подбор на персонал за голямо производство в момент, в който безработицата е относително ниска, съответно дефицитът на кадри все по-голям? „Пазарът на труда в България и по света е доста неблагоприятен за специалистите по подбор на персонала и страхотен за хората, които търсят работа към момента. Безработицата в големите градове и особено в София е много ниска. Ситуацията предполага да сме конкурентни като предложения за работа и да сме изключително гъвкави в процеса на подбор“. Това казва Георги Соколов, Супервайзер „Подбор на служители и развитие на работодателската марка“ в ETEM Gestamp. Той признава, че фокусът е върху млади таланти, които имат желание и мотивация за обучение и развитие в престижна международна компания с много възможности за израстване, каквато е ETEM Gestamp.

Най-важното за всеки служител е да има възможност за развитие

“Ние предоставяме възможност за работа в модерно производство без да е необходима специализация. Нашите нови колеги ще получат всички необходими обучения и инструктажи“, споделя Соколов.

Устойчивото развитие на екипа и привличането на лоялни кадри на една компания изисква ясна корпоративна политика за поощряване и процедури за кариерни развитие. „Най-важното за всеки служител – бил той нов или с дългогодишен опит, е да има възможност за развитие“, споделя Георги. ETEM Gestamp определено е компания, която предлага това. През изминалата година компанията стартира редица нови проекти за автомобилната индустрия, включително договор с голям немски автомобилен концерн за производство на алуминиевите елементи за кутията на батерията, които ще бъдат използвани в новото поколение електрическа платформа на производителя през идните 8 години. Именно този проект, който се реализира в България, разкрива над 130 работни места за квалифицирани специалисти и неквалифицирани работници през следващите 2 години.

Заради разрастването на производството на компанията, от тази година е въведа и една нова възможност – работа на смени само през уикендите. „Това е нещо ново за България, но съм сигурен, че ще има хора, които биха се възползвали от това предложение като допълнителна работа и източник на доходи“, сподели Соколов.

HR екипът на ETEM Gestamp приема непрекъснато кандидатури. Можете да изпратите своето CV на имейл [email protected] или да се обадите за повече информация на телефон – 0899 109 109.



Свързани новини