Last news in Fakti

5 Март, 2024 15:21 1 843 7

Ударна инвестиция от 70 млрд. USD в нефтения сектор

  • ангола-
  • нефт-
  • инвестиции

Ангола планира да вложи въпросната сума в близките 5 години

Ударна инвестиция от 70 млрд. USD в нефтения сектор - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ангола ще инвестира 71 млрд. USD в националния петролен сектор през идните 5 години, съобщи председателят на борда на директорите на Националната агенция за нефт, газ и биогорива (ANPG) Паулино Джеронимо на пресконференция.

„През последните пет години в петролния сектор на Ангола бяха получени инвестиции в размер на почти 50 млрд. USD; през следващите пет години (2024-2028) се планират инвестиции в размер на приблизително 71 млрд. USD, без да се броят инвестициите в увеличаване на производството на съществуващи находища“, цитира той пред агенция Ecofin.

Geronimo информира, че в момента Ангола произвежда 1,1 милиона барела петрол на ден. Миналия декември Ангола напусна ОПЕК и ОПЕК+ поради несъгласие с определените за нея максимални квоти за добив на петрол.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    8 1 Отговор
    До 5-6 години максимум ОПЕК напълно ще загуби контрол над петролния пазар и ще падне под 30 % от световното производство !! Което значи спад на цените поне с 30-40 % !! Останалите просто се усетиха , че им пробутват само зелето от зелето със свинско и че пазара изобщо няма да расте , а напротив , ще се свива и то бързо , така че който колкото продал - продал , другото ще си го гледа и ще рони сълзи що не е продавал когато е могъл , на каквато и да е цена !!
  • 2 ГЛАВА НАК

    4 1 Отговор
    ЗНАЧИ ДА ОЧАКВАМЕ НОВ УДАР ====ОАЕ ИРАН АЗЕРБАИДЖАН ВЕНЕЦУЕЛА
  • 3 ха ха

    2 7 Отговор
    Ангола още е известна като китайската бензиностанция. Китай има нужда от евтини суровини за да продължи да се състезава в световен мащаб след охлаждането на отношенията със Запада. Светът е пред война! Дано е само студена...

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хммм

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "ха ха":

    Евтини суровини за да се конкурират с другите е необходимо на всяка страна искаща да се развива. Само ЕС не го разбира това.

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    4 9 Отговор

    До коментар #5 от "Хммм":

    Напротив , точно ЕС е разбрал отдавна , че бъдещето не е на изкопаемите боклуци , а на ВЕИ и държавите , които първи минат на тях , ще получат АБСОЛЮТНО икономическо предимство , а тия дето чакат на петрол и газ ще получат само билет за бунището на историята !!
  • 7 факуса

    3 1 Отговор
    кво стана с зелените енергии