Last news in Fakti

30 Януари, 2014 23:30 3 674 0

Най-големите германски инвеститори в България за 2013-а

  • германо-българската индустриално-търговска камара-
  • германия-
  • българия-
  • фирми-
  • инвестиции
Най-големите германски инвеститори в България за 2013-а - 1
Снимки: М. Богданова ©

За десети пореден път Германо-Българската индустриално-търговска камара награди германските фирми, допринесли през последните дванадесет месеца за развитието на българо-германските икономически отношения.

Наградите бяха раздадени в три категории. В първата – „Голямо предприятие” първа награда спечели „АББ България” ЕООД. Тя беше връчена от министъра на инвестиционното проектиране арх. Иван Данов, който подчерта, че присъствието на всички тези известни германски фирми в икономическия ни живот, ни дава увереност в бъдещето на икономиката на България. „Има една поговорка, която казва, че за състоянието на една икономика, особено важно е дали има присъствие на германски и японски фирми” припомни министъра.

Една от крупните инвестиции на „АББ България” ЕООД у нас е заводът в град Раковски (област Пловдив), който беше построен за рекордните девет месеца, а инвестицията възлиза на 16.9 млн. EUR. Новата производствена сграда, при чието изграждане компанията си кооперира с местни средни и малки предприятия, има за цел да допълва спектъра на предлагане на енергийни и промишлени информационни решения и системи за високо, средно и ниско напрежение.

В категория „Малко и средно предприятие” наградата получи „Тангра АВ” ООД. Компанията е на българския пазар от 1989 г. В нея работят 147 служители. Продължава да специализира инженеринговите си решения в областта на вентилационните, отоплителни и климатични инсталации и производството на системи за отопление на биомаса.

В третата „Оотворена категория – проекти, организации, социална ангажираност” първа награда получи „САП Лабс България”, ЕООД. Българското подразделение на компанията е един от центровете за производство на бизнес софтуер на акционерното дружество SAP AG и за момента осигурява работа на 536 служители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА