11 Юли, 2024 09:37 1 530 10

Forbes публикува класация на рускаците, които трябва да платят данък над 1 млрд. рубли

  • руснаци-
  • данъкоплатци-
  • forbes

Техният брой е 22 души

Forbes публикува класация на рускаците, които трябва да платят данък над 1 млрд. рубли - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Forbes публикува класация на 22-те най-големи данъкоплатци с данък върху доходите на физическите лица над 1 милиард рубли за 2023 г. Той беше оглавен от акционер в газовата компания "Новатек" и химическия производител "Сибур Холдинг" Леонид Михелсон, чийто данък върху доходите на физическите лица възлиза на най-малко 10,9 милиарда рубли.

"На първо място в новата класация беше акционерът на газовата компания "Новатек" и химическия производител "Сибур Холдинг" Леонид Михелсон. Според Forbes неговият данък върху доходите на физическите лица за 2023 г. възлиза на най-малко 10,979 милиарда рубли. Освен него в рейтинга бяха включени още 21 души“, се казва в съобщение на сайта на изданието.

Второто място зае собственикът на фирма "Стройпроектсервис" Иля Димов, чийто данък върху доходите на физическите лица, според изчисленията на изданието, възлиза на 3,7 милиарда рубли. Челната тройка затваря бенефициентът на дружеството „Търговска къща „Риф“. Петър Ходикин, данъкът върху личните му доходи се оценява на 3 милиарда рубли.

На четвърто и пето място са съпругата на ректора на Минния университет в Санкт Петербург, собственик на акциите на Phosagro. Татяна Литвиненко и съсобственик на Лукойл Вагит Алекперов. Данъкът върху доходите на физическите лица на данъкоплатците възлиза съответно на 2,9 милиарда рубли и 2,8 милиарда рубли.

В челната десетка попадна и председателят на борда на директорите на групата компании Delo Сергей Шишкарев (2,7 милиарда рубли), собственик на международния търговски холдинг AVD-Group Андрей Дудко (2,2 милиарда рубли), собственик на групата CDS Михаил Медведев (2 милиарда рубли), акционер в групата S7 Владислав Филев (1,6 милиарда рубли) и собственик на логистичния оператор Logistic Center Дмитрий Родов (1,5 милиарда рубли).


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли

    10 7 Отговор
    Форбс да публикува какви данъци дължат от Дълбоката държава, вместо да си вре носа в чуждите работи!
  • 2 ИВАН

    8 2 Отговор
    Кои бяха тия "рускаци"
  • 3 Гориил

    9 6 Отговор
    За руските милиардери по-важен е не размерът на данъка, а ясните правила и максималната яснота на данъчния механизъм. В продължение на много години индустриалните барони са били в състояние да плащат скромни данъци и да натрупват първоначален капитал. Сега тази ера свърши.Освен това не оставихте избор на руските милиардери. Вместо да плащат милиарди в европейските бюджети, богатите руснаци предпочитат да плащат данъци в Русия.От една страна, това съответства на стратегията на Москва за отслабване и деградиране на Европейския съюз, от друга страна, укрепва и увеличава величието и мощта на Русия.

    Коментиран от #10

  • 4 Ван Дал

    4 4 Отговор
    И това е декларирано, а колко е счетоводно укрито и маскирано в офшорни зони. А бяха уж във фалит...
  • 5 Механник

    7 6 Отговор
    Русия е комунистеческа държава. На висички според нуждите. Нали така беше другари русофили.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 до Механник на натофски скрап

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Механник":

    да другарю Русофоборсук, сега за вас остава да гласувате за тикви, кирчофци и грух грух и да теглите бързи кредити за да оцелеете
  • 8 1 рубль = 2 ст

    4 1 Отговор
    1 млн рубли са има нема 20 000 лв :)))
  • 9 А Руските Могилници

    0 0 Отговор
    Умират за по
    100 хиляди Рубли .
    Които и така не могат да изхарчат .
    На Концерта на Кобзон
    Рублите нямат
    Стойност .
  • 10 Колкото

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гориил":

    Плаща данък
    Лукойл в България ли,
    Червена Подлого?