16 Юли, 2024 16:11 1 435 2

Акциите на Apple се покачват до рекордни нива след препоръките на Morgan Stanley

  • apple-
  • morgan stanley-
  • оценка-
  • акции-
  • поскъпване

Банката отбеляза, че компанията е "най-добрия избор"

Акциите на Apple се покачват до рекордни нива след препоръките на Morgan Stanley - 1

Акциите на Apple се повишиха до рекордни нива, след като Morgan Stanley я определи като най-добър избор и отбеляза нейните усилия в областта на изкуствения интелект, съобщи аг. Reuters, позовавайки се на данни от търговията.

При максимума на 15 юли ценните книжа на компанията в САЩ поскъпнаха с 2,9%, до 237,23 USD. До края на търговията растежът се забави до 1,67%, акциите на Apple струват 234,40 USD. Капитализацията на Apple достигна 3,62 трлн. USD, което я прави най-ценната компания в света. До края на търговията стойността на Apple беше 3,59 трлн. USD.

Анализатори от Morgan Stanley повишиха целевата си цена за акциите на Apple от 216 USD на 273 USD и ги нарекоха най-добрият избор. Според тях системата Apple Intelligence AI ще се превърне в катализатор за ръста на продажбите на iPhone и iPad. През следващите две години Apple ще може да продаде около 500 милиона iPhone, очакват анализатори. В края на 2023 г. Apple представляваше 17,3% от глобалните продажби на смартфони, а през второто тримесечие на 2024 г. той падна до 15,8%, според изследователската компания IDC. Според нейните данни през април - юни Apple е продала 45,2 милиона iPhone по целия свят.

Apple представи своя собствена AI система през юни на конференция за разработчици. В същото време компанията обяви партньорство с OpenAI и планира да интегрира ChatGPT в гласовия асистент Siri. Това допринесе за факта, че акциите на Apple се покачиха значително, което я изведе на първо място в света по капитализация няколко дни след презентацията. От началото на 2024 г. акциите на Apple са поскъпнали с 21,75%.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    4 1 Отговор
    СледНеуспешния атентат срещу Тръмп и тия му се натегат за Следващият му Мандат де.
  • 2 Самсунг

    2 0 Отговор
    Както винаги американците се налагат и втълпяват на хората, че всичко което правят е най-най. Изкуствен създаден имидж на компания която с години нищо не променя в устройствата си. И всички мамуни хукват да си купуват последния модел айфон. Благодарение на Самсунг имат ОЛЕД дисплеи Епъл трябва да им целуват З с главно З.