Last news in Fakti

22 Март, 2015 14:45 1 119 4

Стягат нова партия БДЦ

  • лидер-
  • христо ковачки-
  • бдц

Бареков: Изборът на отцепниците от ББЦ в неделя е да отидат на заплата при олигархията или да служат на хората

Политическите формации, които влязоха в Народното събрание с листата на "България без цензура" (ББЦ) на Николай Бареков, официално ще правят нова партия. Това ще стане най-вероятно днес.

Партията ЛИДЕР ще се преименува на конгреса на ЛИДЕР, като вероятно ще бъде наречена "Български демократичен център".  В редиците си новата формация ще се опита да привлече отцепниците от партията на Николай Бареков "България без цензура", потвърдиха пред Факти.бг депутати.

На конгреса се очаква Христо Ковачки да не присъства. Говори се, че новият лидер на партията ще бъде Красимира Ковачка, а нейни заместници ще бъдат политици от партньорите - "Гергьовден" и Земеделски съюз.

Депутатите, които влязоха в Народното събрание с листата на "България без цензура", още в началото на мандата на този парламент кръстиха групата си "Български демократичен център" (БДЦ), за да се разграничат от Бареков. За говорител бе избран лидерът на "Гергьовден" Любен Дилов.
Бареков остана от миналата седмица само с един народен представител - съгражданинът му от Пловдив Мартин Иванов-Данона.

 Евродепутатът Николай Бареков не закъсня с реакцията:

Заговорът „България без цензура“ да бъде ударена в парламента чрез купуване на нейните депутати и прехвърлянето им в корпоративния проект ЛИДЕР е бил направен още преди изборите. Това заяви председателят на ББЦ и евродепутат Николай Бареков по повод тиражираните твърдения, че люспи от ББЦ ще се записват в партия ЛИДЕР на Христо Ковачки, която щяла да се преименува на БДЦ.

След като г-н Росен Петров напусна, а колегите от групата на БДЦ гласуваха по команда на ГЕРБ и ДПС, аз разбрах, че този заговор е в ход. Затова преди Коледа на 2014 г. оттеглих подкрепата си от тази парламентарна група и спрях опита й да срами името на моята партия „България без цензура“, коментира Бареков. Той посочи, че никога не е подкрепял и не е искал депутатите на ББЦ да бъдат под олигархичен контрол и да гласуват като безгласна патерица на четворната коалиция.

„Нека в неделя всеки сам направи своя избор – дали да отиде на заплата в новата стара партия ЛИДЕР-БДЦ и да продължи да срами името си, гласувайки най-непопулярните решения на управляващите, или да приеме моята покана и дойде в неделя в Бургас пред разширеното заседание на ББЦ да разговаря очи в очи с тези, които са го избрали и направили народен представител. Нека тогава да чуят как нашата партия оценява дейността им в парламента“, обяви Бареков.

Под никаква форма ББЦ не се продаде на олигархията, не се подчини на огромния натиск и извиване на ръце и остана чиста като алтернатива на статуквото, категоричен е той.

Бареков се обърна с призив към отцепниците от ББЦ. „Господа, Вашата съдба и Вашият избор вече са във Ваши ръце. Отивате ли в неделя на заплата при олигархията, където като център предници или задници ще служите само за придатък без право на воля на управляващите или Вие, г-н Танчев и сие ще приемете предизвикателството и поканата да застанете като достойни мъже очи в очи с тази партия, която Ви приюти, повярва и Ви направи депутати? Обръщам се и към колегите от останалите партии, които приеха да бъдат обезличени под нищо незначещото име Български демократичен център – Вие, слуги на олигархията ли ще бъдете или ще защитите честта и достойнството на Вашите партии и отговорността пред избирателите като изберете трудния път да бъдете алтернатива и опозиция на едно управление, което не отговори на очакванията дори на своите избиратели?

„България без цензура“ никога не е стояла и не е давала право на нашите народни избраници да гласуват за 16 млрд външен дълг, за национализацията на пенсионните фондове или пък за одобряването на четворната коалиция, която превърна управлението в идеологически и кадрови миш-маш, в който всеки участник се бори да прецака другарчето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ясно

    0 0 Отговор
    ДО СЕГА АКО ИМАШЕ СЪМНЕНИЯ ДАЛИ ГЕРБ СА С ДПС ВЕЧЕ НЯМА,АКО СЕ ЧУДИХМЕ КОЙ ФАЛИРА КТБ ВЕЧЕ Е ЯСНО ГЕРБ и ДПС,АКО СЕ ЧУДЕХМЕ КОЙ ВКАРВА ДЪРЖАВАТА В ДЪЛГОВА СПИРАЛА ВЕЧЕ Е ЯСНО ГЕРБ и ДПС,ВСИЧКИ КМЕТОВЕ НА ГЕРБ СА В СКРИТА КОАЛИЦИЯ С ДПС.БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.ВЕДНАГА ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ДПС,МАФИЯТА Е НА ВЛАСТ
  • 2 факт

    0 0 Отговор
    горанчето и Менда лъжат като дърти цигани но ще вземат солидна комисионна около 18мил.лв.!! Имаме 4,6 милиарда падеж през 2015 г.дълг който беше взет в края на декември 2014 г., 200 милиона - през 2016 г., 2 милиарда лева – 2017 г. идва от един заем, който беше взет по времето, когато Симеон Дянков беше финансов министър.Всичко 7милиарда лева къде са 16. Това са падежите, които дължим през този 3-годишен период.
  • 3 георги

    0 0 Отговор
    комисионната по този заем е 1% годишно-правете сметка как ще ги стигнем американ...пардон гербаджиите начело с бат ти Бойко. И още последния е предложил на Цв. Василев да му върне банката и всичко да е ок, срещу 500 млн. лева подкуп, но Василев е отказал. Пълна трагедия, но на промит български мозък от слугинажи медии, така му се пада!
  • 4 факт

    0 0 Отговор
    горанчето и Менда лъжат като дърти цигани но ще вземат солидна комисионна около 18мил.лв.!! Имаме 4,6 милиарда падеж през 2015 г.дълг който беше взет в края на декември 2014 г., 200 милиона - през 2016 г., 2 милиарда лева – 2017 г. идва от един заем, който беше взет по времето, когато Симеон Дянков беше финансов министър.Всичко 7милиарда лева къде са 16. Това са падежите, които дължим през този 3-годишен период.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове